24.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΄΄ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ΄΄ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΄΄ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ΄΄ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

24.600 ευρώ προβλέπονται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2015 για διαμορφώσεις στην κεντρική πλατεία Ραφήνας, η οποία για πολλοστή φορά ανακαινίζεται. Ορθά λοιπόν μέλος της επιτροπής διαβούλευσης στάθηκε στο γεγονός και ρώτησε πόσο αναγκαίο κρίνεται ένα ακόμα ρετούς της πλατείας, σε εποχή μάλιστα ισχνών αγελάδων.

Καθόλου ικανοποιητική η απάντηση του δημάρχου για αποκαταστάσεις φθορών κλπ, αν σκεφτεί κανείς ότι ακριβώς πίσω απ’ την πλατεία τα πεζοδρόμια επί χρόνια φιλοξενούν όλη τη βρωμιά της οπίσθιας θέας των μαγαζιών της πλατείας.

Καλλωπίζουμε δηλαδή την πλατεία και αφήνουμε τη βρωμιά κάτω απ’ το χαλί, όσο αφορά τα πεζοδρόμια κεντρικών δρόμων, όπου οι επισκέπτες της πόλης βλέπουν όλη την κακομοιριά μιας Ραφήνας, που αναδείχτηκε και τουριστική.

Αν αυτά τα χρήματα δίνονταν για καθαρισμό των πεζοδρομίων και των παντοειδών λυμάτων που ρέουν συνέχεια σ’ αυτά, θα πήγαιναν χαλάλι. Ποιος τολμά όμως να τα βάλει με τους μαγαζάτορες; Κανείς έως τώρα. Κι αν πιστεύετε ότι κάτι θα αλλάξει, σας γελάσανε!  

Αδιάψευστος μάρτυρας η εικόνα αρχείου τον περασμένο Απρίλη, που δείχνει την κατάσταση της οδού Κύπρου πίσω απ’ την πλατεία (βρωμιά και δυσωδία απ’ τα λύματα, προέκταση πάνω στο πεζοδρόμιο), που ενώνει τις δύο πιο κεντρικές λεωφόρους της Ραφήνας, την Χρυσοστόμου Σμύρνης και Αραφηνιδών Αλών. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα