21.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΛ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΛ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Καθόλου τυχαία όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων δεν ήταν η παρουσία τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Παυλόπουλου, όσο και του υπουργού Παιδείας κου Γαβρόγλου για τον αγιασμό σε ΕΠΑΛ. Βέβαια στη περίπτωση του κου Παυλόπουλου που παραβρέθηκε στο ΕΠΑΛ Ραφήνας που είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές απ’ την φονική φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή, ήταν αναμενόμενη, όμως η παράλληλη παρουσία του κου Γαβρόγλου στο 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων και τα όσα ανέφερε για την εκπαίδευση στα ΕΠΑΛ, δικαιολογεί τη βεβαιότητα περί αναβάθμισης των σχολικών αυτών μονάδων, αναβάθμιση αναγκαία και λόγω συγκυρίας. 

Η είδηση ότι το πρόγραμμα «Νέα αρχή στα ΕΠΑΛ», που ξεκίνησε πέρυσι πιλοτικά, φέτος υλοποιείται σε όλα τα επαγγελματικά λύκεια, καθώς το πρόγραμμα, σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού κ. Γαβρόγλου, πέρασε με επιτυχία τις «εξετάσεις» πέρυσι, ενώ αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση του υπουργείου και για το γεγονός ότι οι εγγραφές στα ΕΠΑΛ φέτος αυξήθηκαν κατά 15%, αδιάψευστος μάρτυρας των όσων γράψαμε πιο πάνω. 

Να επισημάνουμε επίσης ότι χθες όταν ο Υπουργός παραβρέθηκε συμβολικά στον αγιασμό του 1ου ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο βασικός λόγος της παρουσίας μου εδώ είναι για να εκφράσω την έμφαση που δίνουμε και θα δώσουμε στα ΕΠΑΛ ως κυβέρνηση και ως υπουργείο» και απευθυνόμενος στους μαθητές: «Έχει σημασία να κερδίσετε την κοινωνία, να πάψει να πιστεύει ότι στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που δεν τα καταφέρνουν στο σχολείο. Αυτό τελείωσε. Στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που επέλεξαν να πάνε στα ΕΠΑΛ».

Επίσης ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στις επιτυχίες των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στις εισαγωγικές εξετάσεις της Τριτοβάθμιας, αλλά και στα καινούργια προγράμματα σπουδών. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα