29.7 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΗΛΙΑ ΨΗΝΑΚΗ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΑΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΗΛΙΑ ΨΗΝΑΚΗ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Ευφάνταστο στο άρθρο του συντονιστικού οργάνου της «Δύναμης Πολιτών Μαραθώνα», όπου παρουσιάζει τη δημοτική αρχή Ηλία Ψηνάκη σαν μια ορχήστρα με συνθέτη, μαέστρο, σολίστ και μουσικούς που δε μπορούν να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλο για να δημιουργήσουν μια μουσική πανδαισία, με αποτέλεσμα το κακόηχο αποτέλεσμα που συνοδεύει τη καθημερινότητα του πολίτη. 

Απολαύστε το άρθρο – επιστολή της Δύναμης Πολιτών Μαραθώνα που ακολουθεί:  

Με αφορμή το ότι διανύσαμε τη μισή περίοδο της Δημαρχίας της παράταξης των ΠΟΛΙΤΩΝ του Δήμαρχου (ή όπως θέλει ο ίδιος) Manager Ψηνάκη και επειδή δεν μπορούμε να καταλάβουμε με το απλό μας μυαλό το πώς λειτουργεί γενικά ο Δήμος, σκεφτήκαμε να πούμε την άποψη μας για το πώς πρέπει να  λειτουργεί η δημοτική αρχή (να βοηθήσουμε θέλουμε, γιατί εμείς νοιαζόμαστε).

Το Δημοτικό Συμβούλιο μοιάζει με μια ορχήστρα.

Χρειάζεται ένας συνθέτης που θα συνθέσει την ανάλογη  μουσική, ανάλογα με τις ανάγκες της εποχής, όπως ας πούμε ηρωική, επαναστατική, ήρεμη, άγρια, χαρούμενη κλπ. Υπάρχουν συνθέτες χαρισματικοί που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους για πάντα (TCHΑIKOVSKI,VERDI,WAGNER, SHUBERT, BEETHOVEN, KHACHATURIAN και άλλοι πολλοί), έτσι δεν είναι Κε Δήμαρχε;

Χρειάζεται ένας μαέστρος που να διευθύνει, με γνώση της παρτιτούρας και αίσθηση του ρυθμού και της αρμονίας του κάθε έργου που παίζεται την κάθε φορά. Έτσι δεν είναι Κε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου;

Χρειάζονται οι Σολίστες,  έμπειροι και δεξιοτέχνες, γνώστες του οργάνου που χειρίζονται. Έτσι δεν είναι κύριοι Αντιδήμαρχοι;

Χρειάζονται και οι Μουσικοί της ορχήστρας που ανάλογα με τη δεξιοτεχνία τους και την ικανότητα τους να παρακολουθούν το τι τους λέει ο Μαέστρος που παίζουν σωστά και αισθαντικά χωρίς παραφωνίες και υπερκαλύψεις της μιας ομάδας οργάνων από την άλλη. Έτσι δεν είναι Κοι Δημοτικοί Σύμβουλοι;

Αν η σύνθεση είναι γραμμένη στο πόδι, αν ο Μαέστρος δεν ξέρει πώς να επιβάλει στους Μουσικούς το πότε και πως θα έχουν συγχορδίες και πότε θα παίξουν οι σολίστες, τότε έχουμε μουσικό χάος. Αυτό απευθύνεται σε όλους τους αιρετούς.

Υπάρχουν βέβαια μεγαλοφυείς συνθέτες και Μαέστροι όπως και βιρτουόζοι Σολίστες και Μουσικοί, ως εκ τούτου υπάρχουν και παγκοσμίως γνωστές ορχήστρες αλλά και συνοικιακές ανάλογα με την επιλογή των στελεχών  της ορχήστρας και των έργων που παίζονται. Έτσι δεν είναι αγαπητοί Συνδημότες;

Προτού μπούμε στις αναμνήσεις μας του πρώτου μισού της διοίκησης του Δήμου από τον Δήμαρχο  Ψηνάκη (τι έχει γίνει, τι έπρεπε να γίνει και τι δεν έγινε),να  πούμε την άποψη μας για το πώς θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει η πενταετία.

Ελέγχουμε σε τι κατάσταση είναι ο Δήμος ενημερωνόμαστε από την απερχόμενη διοίκηση για τις εκκρεμότητες και για το όποιο έργο έχει εκτελεσθεί. Προγραμματίζουμε τα πλάνα μας για τα επόμενα 5 χρόνια. Δύο σκέλη, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ και ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για όλη την περιοχή σε τρία στάδια:  βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Και τα Δύο σκέλη αφορούν άμεσα την ποιότητα ζωής των Δημοτών. Τι θα κάναμε εμείς :

Για την καθημερινή ζωή: θα ελέγχαμε βασικές ανάγκες της περιοχής (δρόμους, φωτισμό, σκουπίδια, ρέματα , παιδεία, αθλητισμό, πολιτισμό κλπ) αμέσως μετά θα καλούσαμε τους κατοίκους να μας ενημερώσουν για τα κατά τόπους προβλήματα (με επιστολές στο Δημαρχείο, με Διαβουλευτικές επιτροπές ακόμα και με ανοικτές συνελεύσεις) για να υπάρξει σφαιρική εικόνα για την ιεράρχηση και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την βελτίωση της ζωής μας.

  Για την ανάπτυξη του τόπου: επαφή με όλους τους φορείς του τόπου ενημέρωση του Δήμου για την παρούσα κατάσταση και τα υπάρχοντα προβλήματα, δημιουργικές προτάσεις τους, αξιολόγηση ταξινόμηση τους σε βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πλάνα, μελέτες σκοπιμότητας  ενημέρωση των φορέων, έγκριση τους, επιχειρησιακά πλάνα χωρίς την έγκριση και αποδοχή των Δημοτών κάθε ενέργεια είναι καταδικασμένη (θέλει βούληση και κόπο αλλά χωρίς δουλειά δεν γίνεται  τίποτα).

Αυτά για το τι θα κάναμε εμείς.

Στην επόμενη ανοικτή επιστολή μας θα ασχοληθούμε με τα έργα και ημέρες της Δημαρχίας τα πρώτα δυόμιση χρόνια. Τι έκανε και πως το έκανε, τι δεν έκανε , τι πρέπει να κάνει και πως νομίζουμε ότι πρέπει να γίνει και πως.

Το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ  της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΥΓ.   Παράκληση αν κάνετε τον κόπο και διαβάζετε τις επιστολές της ΔΥΝΑΜΗΣ

ΠΟΛΙΤΩΝ κάντε ένα Like για να ξέρουμε πόσοι το διαβάζουν, αν θέλετε να σχολιάσετε θα χαρούμε να διαβάσουμε τα όποια σχόλια σας, αν πραγματικά σας αρέσουν οι απόψεις μας κάντε το Share για να τις δουν πιο πολλοί συντοπίτες μας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκριση σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα