29 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΤΑΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ;

ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΤΑΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ;

“Πόσο περήφανος είναι ένας δήμαρχος, (αναρωτιέται η αναγνώστρια που μας έστειλε σχετική ανάρτηση μητέρας παιδιού που μαθητεύει στο ειδικό σχολείο της Νταού),  όταν σε παιδιά με ειδικές ανάγκες γυρίζει την πλάτη; Η κοινωνική ευαισθησία δεν είναι λόγια, αποδεικνύεται καθημερινά!” 

Και μας ζητά να δημοσιεύσουμε την επιστολή «μιας μητέρας  του σχολείου μας που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Στηρίξτε κι εσείς την φωνή οικογενειών που ζουν μια σκληρή πραγματικότητα, που επιβαρύνεται επιπλέον από την αδιαφορία  της Δημοτικής αρχής. Αλήθεια αναρωτιέμαι πόσοι κάτοικοι της Ραφήνας αισθάνονται καλύτερα όταν η Δημοτική τους αρχή δεν θέλει να στηρίξει ένα σχολείο με 60 παιδιά, με ειδικές ανάγκες; Το ξέρουν, το γνωρίζουν, το επικροτούν;»

Ομολογώ ότι ούτε εμείς γνωρίζαμε την κατάσταση, που ταλαιπωρεί τις οικογένειες των μαθητών του ειδικού σχολείου, που θεωρούμε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, άρα δεν χρειαζόταν καν η παράκληση, αφού είναι υποχρέωσή μας να αναδεικνύουμε παρόμοιες καταστάσεις. Εν τούτοις θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να επικοινωνήσουμε με τους αρμοδίους του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για να γράψουμε και τη δική τους άποψη.

Η θέση του δημάρχου Ρ-Π κ. Βασίλη Πιστικίδη

Όντως ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλης Πιστικίδης ανταποκρίθηκε αμέσως και μας είπε ότι κατόπιν συζήτησης που είχε με τους διευθυντές του σχολείου για το ότι το σχολείο δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς νερό, ήταν εκ του νόμου ο καθ’ ύλη υπεύθυνος να δώσει εντολή για το κλείσιμο του σχολείου. Μας ενημέρωσε δε ότι η υπηρεσία ύδρευσης  του δήμου δεν είναι αρμόδια να επέμβει γιατί το δίκτυο δεν ανήκει στο δήμο αλλά στην 1η ΥΠΕ, με την υποδιοικήτρια κ Κισκληρα της οποίας επικοινώνησε για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης.

Εν τούτοις ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος κ. Αντώνης Παλπατζής με τον επικεφαλής υπάλληλο της υπηρεσίας ύδρευσης του δήμου, επισκέφτηκαν το σημείο, ώστε να δουν αν μπορούν να αποκαταστήσουν τη βλάβη, κάτι που δεν ήταν μπορετό αφού η 1η ΥΠΕ ανέλαβε την υποχρέωση αυτή. Η τελευταία μας ενημέρωση είναι ότι ήδη συνεργείο της 1ης ΥΠΕ βρίσκεται στο σημείο αποκαθιστώντας τη βλάβη. Τώρα πότε θα έχει αποκατασταθεί πλήρως το ζήτημα δεν γνωρίζουμε.

Μάλιστα ο δήμαρχος Ρ-Π κ. Πιστικίδης μας είπε ότι ήδη σκέπτεται να πράξει τα δέοντα ώστε το ειδικό σχολείο προς αποφυγή παρόμοιου περιστατικού, αποκτήσει εξωγενές δίκτυο ύδρευσης ώστε να υδρεύεται πλέον απ’ το δήμο.  

Η διαδικτυακή παρέμβαση στη φωτογραφία, το όνομα της κυρίας που μας ενημέρωσε βρίσκεται στο αρχείο μας.   

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα