26.1 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΟΛΗΣ: ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΣΤΕΡΙ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΟΛΗΣ: ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΣΤΕΡΙ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Ο Γιώργος Κοκκόλης, αντιδήμαρχος του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, αποτελεί ένα πολυτάλαντο νεαρό άτομο που ξεκινά την πολιτική του καριέρα στην κεντρική θέτοντας υποψηφιότητα στη μονοεδρική της Κεφαλονιάς. Συνεχίζει δε να εκπλήσσει ευχάριστα ακόμα και τους συντοπίτες του που τον εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο, με τις δημόσιες εμφανίσεις του όπως στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας, Οικονομίας και Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Στο συνέδριο αυτό ο Γιώργος μίλησε για τον Καλλικράτη, τις αντοχές του και τη νέα αρχιτεκτονική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως σχεδιάζεται στο πρόγραμμα της ΝΔ. 

Χρησιμοποιώντας ως αφετηρία το σχόλιο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη σχετικά με την αρχιτεκτονική της διοίκησης, ο Γιώργος Κοκκόλης σχολίασε πως όπως η ανθεκτικότητα ενός αρχιτεκτονήματος κρίνεται στις οριακές καταστάσεις έτσι και ο Καλλικράτης, ο νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να κριθεί υπό το πρίσμα της οικονομικής κρίσης που έφερε όλες τις κρατικές και αποκεντρωμένες δομές να λειτουργούν στα όριά τους.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Κοκκόλης αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων όπως αυτά σχεδιάζονται στην ομάδα προγράμματος της ΝΔ στην οποία συμμετέχει, προκειμένου να δοθεί ένα ουσιαστικό μήνυμα εμπιστοσύνης προς την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως ένα μόνιμο μηχανισμό απόδοσης αρμοδιοτήτων και πόρων, δυνατότητα στους δήμους να ελέγχουν τα του οίκου τους, «σπάσιμο» του προϋπολογισμού σε δύο τμήματα καθώς και ένα σύστημα ελέγχου το οποίο θα είναι δειγματοληπτικό και δεν θα προχωρά σε έλεγχο σκοπιμότητας. 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα