27 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ: ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ…ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ 3Β

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ: ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ…ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ 3Β

Διπλωματικός στο θέμα της φιλοξενίας μεταναστών στο δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, φάνηκε ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, αναφέροντας ότι προετοιμάζει να αποστείλει καταγραφή των δομών που διαθέτει ο δήμος στο υπουργείο, αλλά σ’ αυτές εξυπηρετούνται δεκάδες κάτοικοι – δημότες, αδύναμοι, ηλικιωμένοι και άστεγοι που έχουν ανάγκη. 

Προς ενίσχυση των αντιρρήσεων κατέθεσε την αδυναμία του δήμου στην οργάνωση και χρηματοδότηση της φιλοξενίας συγκεκριμένου αριθμού μεταναστών και προσφύγων. Όπως είπε: «ήδη ξοδεύουμε αποκλειστικά από τα ταμεία του δήμου 80.000 ευρώ για τη σίτιση 120 οικογενειών”. 

Τόνισε επίσης, ότι υποχρέωση του δήμου είναι να στηρίζει τους κατοίκους-δημότες που κτυπήθηκαν απ’ τη κρίση κι όχι να λύνει το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας. «Δεν κυβερνάμε εμείς τον τόπο» κατέληξε.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί η άγνοια του δημάρχου(;) ή του συναδέλφου στο vimaonline(;) που κάλυψε το ρεπορτάζ, όσο αφορά το δήμο που υποδέχτηκε ήδη 95 (κι όχι 90 όπως γράφεται) μετανάστες και δεν είναι η Παιανία, αλλά ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου, όπου πράγματι ο δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης  αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες στη φιλοξενία των ανθρώπων αυτών, σε γυμναστήριο της πόλης μη έχοντας κρατική βοήθεια, αντίθετα υπήρξε βοήθεια διαφόρων άλλων φορέων όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι γιατροί χωρίς σύνορα, η Μητρόπολη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.α.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα