21.3 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΔΗΜΑΡΧΟΣ 5ΕΤΙΑΣ Ο ΨΗΝΑΚΗΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ 5ΕΤΙΑΣ Ο ΨΗΝΑΚΗΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ

Ήδη ο Ηλίας Ψηνάκης στους έξι μήνες δημαρχίας του, μπορεί να μετρά δύο ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών του συμβούλων  (Κατσαρού-Σταυρακοπούλου, Κώστας Τσίρκας) και μία αντικατάσταση αντιδημάρχου (Βάϊος Θανασιάς) και κάτι ψιλά παραιτήσεων σε τοπικό συμβούλιο και νομικό πρόσωπο, αλλά θα παραμείνει δήμαρχος μιας 5ετίας  παρά τις προ το αντίθετο επιθυμίες. «Θα με φάτε στη μάπα για πέντε χρόνια» ήταν η χαρακτηριστική η ατάκα του Ηλία σε ομιλία του προς τους υπαλλήλους του δήμου. 

Οπότε θα απογοητευτούν σίγουρα όσοι περιμένουν να τα ‘‘βροντήξει’’ μέσω παραίτησης, αφού ο Ηλίας ούτε ρίψασπις είναι, ούτε θα δηλώσει με οικειοθελή αποχώρηση ότι δεν τα κατάφερε ως δήμαρχος. Καλό είναι λοιπόν τα πολύ ικανά στελέχη που υπάρχουν στο δυναμικό του, αντί να ανεξαρτητοποιούνται, να μείνουν παλεύοντας να τον κάνουν να συνειδητοποιήσει τη θέση του και να ασκήσει τις απεριόριστα μεγάλες γνωριμίες του προς το γενικότερο καλό.

Αν κατορθώσουν να τον κάνουν να καταλάβει την τοπική νοοτροπία που διαφέρει απ’ αυτή των αστικών κέντρων θα κερδίσουν κι οι ίδιοι κι η τοπική κοινωνία περισσότερα, απ’ όσα αν ενεργούν ως ανεξάρτητοι σύμβουλοι, που απλά θα συναινούν σε ότι προτείνεται, χωρίς να έχουν δυνατότητα να υλοποιήσουν οι ίδιοι τα σχέδια των καλών αυτών προτάσεων. 

Ήδη ο δήμαρχος δείχνει τα δόντια του με την παραλαβή χθες Πέμπτη του πορίσματος που αφορά την κατάσταση διαχείρισης του δήμου Μαραθώνα από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Μπορεί σ’ αυτό να αναφέρεται  αρχικά το «ζόμπι πάρτι», όπως χαρακτηριστικά έχει καταγραφεί στα πρακτικά η ατάκα του δημάρχου Ψηνάκη, σχετικά με την έρευνα στο κοιμητήριο της Ν. Μάκρης, για το οποίο είχε αιτηθεί έρευνα απ’ τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή, ακολουθούν όμως κι άλλα πορίσματα σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του kirkinews.

Ήδη στο προαναφερόμενο πόρισμα έχουν διαπιστωθεί κάποιες παρατυπίες-καταχρήσεις, ικανές να σταλούν στον εισαγγελέα για πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες. Βέβαια είναι αστείο να θεωρήσει κάποιος ότι θα πληγεί ο ηθικός αυτουργός αυτών των παρατυπιών-καταχρήσεων, σίγουρα όμως θα την πληρώσουν υπάλληλοι και αιρετοί προϊστάμενοί τους – αν υπάρχουν υπογραφές τους – όπως γίνεται συνήθως. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα