26.1 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΗΝΥΕΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ & ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΗΝΥΕΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ & ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Αίσθηση προκαλεί το ασυνήθιστο γεγονός υπάλληλος δήμου να μηνύει δύο αντιδημάρχους και συνάδελφό του για παραβίαση του οικογενειακού του ασύλου. Κι όμως αυτό το ασυνήθιστο γεγονός, συνέβη προ ημερών στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, όταν οδηγός του δήμου μήνυσε τους αντιδημάρχους Βαγγέλη Μπουρνούς και Αντώνη Παλπατζή, αλλά και συνάδελφό του που εκτέλεσε την εντολή του αιρετού προϊσταμένου του, να μαζέψει με το μηχάνημα του δήμου την περίφραξη του σπιτιού του μηνυτή, που προηγουμένως γκρεμίστηκε.    

Το εν λόγω σπίτι βρίσκεται στη περιοχή ΟΧΥΡΟ στη Ραφήνα και έχει παραχωρηθεί με σχετικό έγγραφο πριν 30 τόσα χρόνια, επί κοινοτάρχη Κουζά, στην πτωχή έως και σήμερα οικογένεια Σακή, με τον όρο αν για κάποιο λόγο ο δήμος θελήσει να χρησιμοποιήσει τη παραχωρηθείσα κατοικία προς ιδία χρήση, υποχρεούται να εξασφαλίσει άλλο οίκημα στην οικογένεια.

Επί δημαρχίας Κεχαγιόγλου, όταν οριοθετήθηκε το ΟΧΥΡΟ ως ιστορικό απομεινάρι της γερμανικής κατοχής εξ’ ου και το όνομά του, ο τότε δήμαρχος είχε αφήσει εκτός το συγκεκριμένο οικόπεδο μέσα στο οποίο βρίσκεται η κατοικία Σακή, χωρίς να αλλοιώνεται στο ελάχιστο ο χαρακτήρας της υπόλοιπης έκτασης.

Κατόπιν τούτων ο γιος της οικογένειας και οδηγός του δήμου, Γιώργος Σακής, μήνυσε τους προαναφερόμενους αντιδημάρχους, (σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Παλπατζής βρισκόταν στο σημείο για άλλο λόγο) και το συνάδελφό του Γιώργο Παράσχο που εκτέλεσε την εντολή, χωρίς καν να ειδοποιήσει για το τι επρόκειτο να κάνει το συνάδελφό του. Η πράξη Παράσχου  καυτηριάστηκε κι απ’ τους συναδέλφους του καθώς όλοι είναι ντόπιοι και γνώστες της παραχώρησης.

Παρά τις προσπάθειες του προέδρου του σωματείου των υπαλλήλων του δήμου κ. Τσιβιτζή να βρεθεί συμβιβαστική λύση, ο μηνυτής δεν υποχώρησε, με αποτέλεσμα ο συνάδελφός του να τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω εκκρεμούς μήνυσης εις βάρος του ως ορίζει ο Καλλικράτης κι ο κ. Μπουρνούς να πράξει αναλόγως υπερασπιζόμενος τη θέση του.

Ερωτηματικό ωστόσο παραμένει η στάση του συν-δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς. Δεν γνώριζε το ιδιοκτησιακό καθεστώς (;) ή προέβη σ’ αυτή τη πράξη, εκδίκησης όπως ψιθυρίζεται στα διάφορα τοπικά στέκια, διακινδυνεύοντας ακόμα και την αυτόφωρη κράτηση αν τους έπιαναν την ώρα του αδικήματος, όπως τόνισαν οι αστυνομικοί στον κ. Σακή όταν υπέβαλλε τη μήνυση;

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα