24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΔΩΣΑΜΕ – ΔΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΔΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΙΑ

ΔΩΣΑΜΕ – ΔΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΔΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΙΑ

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις επιβεβαιώνεται το σχόλιο μας «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ» όπου αναφέραμε ότι “Παρά την οικονομική δυσπραγία ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου διαθέτει χρήμα για ενοικίαση ακινήτου που θα φιλοξενήσει το κοινωνικό παντοπωλείο, όταν ήδη τα κοινωνικά παντοπωλεία των δήμων, αν και λειτουργούν χρόνια, αντιμετωπίζουν δυσκολία τροφοδότησής τους με προϊόντα”.

Στη χθεσινή (Τρίτη 17 Μαρτίου) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρ-Π η σύμβουλος της μείζονος κ. Σίσυ Κατσούδα, ανέφερε ότι υπάρχει ζήτημα υπολειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου που λειτουργεί εντός της παλιάς κοινότητας, (φυσικά ο χώρος που φιλοξενείται δεν είναι τόσο μεγάλος όπως ο νόμος ορίζει και βάση αυτού δικαιολόγησε την πρόταση για ενοικίαση χώρου στη Ραφήνα η πλειοψηφία), τόσο σε εθελοντές, όσο και σε προϊόντα. Κατέληξε δε στο ότι: «η πρέπει να λειτουργήσει κανονικά ή να κλείσει»  

Απαντώντας ο δήμαρχος κ. Πιστικίδης συμφώνησε λέγοντας ότι πλέον οι πολίτες σταμάτησαν να τοποθετούν προϊόντα στα ιδικά προς τούτο καλάθια, είτε γιατί κι οι ίδιοι αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα, είτε γιατί ανταποκρίθηκαν τα Χριστούγεννα και πιθανά να ανταποκριθούν το Πάσχα λόγω καρδιάς περισσότερο παρά επειδή αυξήθηκε η οικονομική τους δυνατότητα.

Μάλιστα έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να γίνουν κάποιες εκδηλώσεις με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου. Να συμπληρωθεί κι η μέθοδος που ακολουθούν άλλοι δήμοι που από χρόνια διατηρούν κοινωνικό παντοπωλείο (Μαρκόπουλο), όπου σε εκδηλώσεις αντί εισιτηρίου ζητιέται να πηγαίνει κάποιος τρόφιμα.

Όπως και να έχει το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι δίκαια η κοινή γνώμη της Ραφήνας και οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, Φαφούτης και Τόκα, διαφωνούν κάθετα στην ενοικίαση χώρου για τη στέγαση του κοινωνικού παντοπωλείου Ραφήνας.

Τα χρήματα της ενοικίασης αυτής μπορούν να διατεθούν στην προμήθεια προϊόντων που λείπουν και θα λείπουν όλο και περισσότερο, όπως συμβαίνει και στα συσσίτια των εκκλησιών, κινδυνεύοντας έτσι να υπάρχει κοινωνικό παντοπωλείο, το νοίκι του οποίου θα βαρύνει τους δημότες, χωρίς διαθέσιμα προϊόντα. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα