16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Απ’ το κακό στο χειρότερο πάνε οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου απ’ ένα τοπάρχη που έχει χάσει παντελώς το μέτρο που πρέπει ν’ ακολουθεί, αφού οποιαδήποτε άποψη που δε συμπίπτει με τη δική του μονοδιάστατη οπτική, όχι μόνο τον βρίσκει απέναντι, αλλά και επιτιθέμενο άκομψα και προσβλητικά ακόμα και στους ανθρώπους που καλύπτουν δημοσιογραφικά τα τεκταινόμενα. Εξαιρούνται βέβαια οι αρεστοί του, που αμείβονται γενναία για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, εργαζόμενοι ωστόσο σκληρά (στη Διαύγεια αποδεικνύονται τα λεγόμενα) και κανείς δεν τους κατηγορεί γι’ αυτό. Ο μόνος που κατηγορείται είναι ο τοπάρχης κι η παρέα που τον περιβάλει.  

Αλγεινή εντύπωση μας προκαλεί τελευταία η επίθεση που δέχεται μια απ’ τις πρώτες ιστοσελίδες της περιοχής κι ο άνθρωπος που καλύπτει τα ρεπορτάζ της. Κατά το δήμαρχο βέβαια ο εν λόγω συνάδελφος κατηγορείται ότι δεν είναι δημοσιογράφος, αν και (υπο)γράφει δημόσια θέματα όπως είναι η ετυμολογία της λέξης, όπως κι ότι τα ρεπορτάζ του, που κτυπούν τις αδυναμίες της δημοτικής αρχής απ’ τον καιρό που ανέλαβε ο μη εκλεγμένος δήμαρχος κατόπιν της αποτυχημένης όπως αποδείχτηκε συμφωνίας διαρχίας, γίνονται ως εκβιασμός για να πάρει διαφημιστικό μερίδιο, που έτσι κι αλλιώς δικαιούται, όπως όλες οι ιστοσελίδες, κυρίως αυτές που έχουν την έδρα τους στο δήμο που διοικεί.

Κάποτε δεχτήκαμε κι εμείς παρόμοιες επιθέσεις, άσχετα ότι ποτέ δεν μας άγγιξαν, αντίθετα κτύπησαν ως μπούμερανγκ αυτόν που τις εξαπέλυσε εναντίον μας και γι’ αυτό είμαστε περήφανοι ότι δεν καταδεχτήκαμε να πάρουμε ούτε σεντς απ’ τον δημοτικό κορβανά ακόμα κι όταν μας προσφέρθηκε. Ωστόσο μας εκνευρίζουν κατηγορίες αυτού του είδους και συμπαραστεκόμαστε στο συνάδελφο που τώρα τις δέχεται.

Πρέπει να καταλάβει ο τοπάρχης του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου ότι δεν εξαγοράζονται οι πάντες και τα πάντα, πρακτική στην οποία αρέσκεται η πλειοψηφία των αιρετών προσώπων.

Καλό είναι κάποτε-κάποτε ο τοπάρχης του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου να προβληματίζεται απ’ όσα γράφονται. Μια αυτοκριτική ποτέ δεν έβλαψε κανένα. Απεναντίας αποδεικνύεται πολύτιμη για την περαιτέρω πορεία του.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα