16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ: ΑΠ’ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ

ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ: ΑΠ’ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ

Δεν είναι λίγοι αυτοί που χαρακτήρισαν τη συνεδρίαση της Τρίτης 12 Ιουνίου του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, τσίρκο. Θεωρώ ότι η λέξη αδικεί τους ανθρώπους των τσίρκο που μοχθούν για να παρουσιάσουν ένα θέαμα που αφήνει χιλιάδες θεατές μ’ ανοικτό το στόμα και εισπράττουν παρατεταμένα χειροκροτήματα, εν αντιθέσει με τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Ρ-Π που έφθασε στα όρια της αντοχής τους ακόμα και τους πιο ψύχραιμους. Εκτός κι αν η σύγκριση αφορά τα άγρια θηρία και τους θηριοδαμαστές που τους επιβάλλουν πειθαρχεία κι ομολογώ ότι δεν ξέρω ποιους συμβούλους να κατατάξω στη μια ή την άλλη κατηγορία.

Κι όλα αυτά επειδή ο τοπάρχης του δήμου μπέρδεψε για τα καλά τα εγκαίνια του εντευκτηρίου που νοικιάστηκε επιτέλους στο Πάρκο Καραμανλή, με τα εκ νέου εγκαίνια του Πάρκου που λειτουργεί απ’ το 1998 και ποτέ δεν είχε περιέλθει στην άθλια κατάσταση που βρέθηκε επί θητείας Μπουρνούς. Μπέρδεμα που δεν πέρασε απαρατήρητο απ’ την μειοψηφία του δήμου, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ: Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ «ΠΑΡΚΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ» αλλά και τον πρώην δήμαρχο – νυν Γ.Γ. του δήμου – που στηλίτευσε δεόντως το θέμα ΡΑΦΗΝΑ: «ΕΓΚΑΙΝΙΑ» ΠΑΡΚΟΥ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ ΤΟ 1998!

Εκείνο βέβαια που μπέρδεψε εμένα προσωπικά είναι η απειλή του δημάρχου να σύρει στα δικαστήρια τον επικεφαλής παράταξης της ελάσσονος επειδή τόλμησε να ισχυριστεί ότι η διαδικασία του πλειοδοτικού διαγωνισμού ήταν τουλάχιστον περίεργη, ενώ ήδη η Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης είχε εκδώσει δελτίου τύπου ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΕΙΛΕΙ Η Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΑΑΠ-ΜΑΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ όπου παραθέτει στοιχεία που δηλώνουν το αντίθετο. Εκείνη βαρύνουν οι κατηγορίες κι εκείνη θα πρέπει να προσφύγει στη δικαιοσύνη κι ο δήμαρχος να πάει ως μάρτυρας υπεράσπισης των δικαίων της.

Μάλλον ο δήμαρχος έχει χάσει πια την όποια ψυχραιμία είχε ποτέ, μετά και την άκαιρη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου 2018 ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ και ποτέ δεν ανακοινώθηκαν τ’ αποτελέσματά της. Μήπως η δημοσκόπηση έδειχνε ότι τα κουκιά του τοπάρχη δεν βγαίνουν, παρά την προπαγάνδα περί των μεγάλων έργων που έχει πραγματοποιήσει, όταν το μόνο που έχει καταφέρει είναι να πατά στα έργα προγενεστέρων του και να τα παρουσιάζει δικά του, π.χ. Πάρκο Καραμανλή.

Εμείς για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι, ως κοινοτάρχης ο Μαλάκης άφησε τη μηχανογράφηση στη τότε κοινότητα, ο αείμνηστος Γούτας την καταγραφή της δημοτικής περιουσίας, ο Κεχαγιόγλου το μεγαλύτερο του επίτευγμα το Κολυμβητήριο, το Πάρκο Καραμανλή,  κ.α., ο Χριστόπουλος θεμελίωσε και παρέδωσε το σχολικό συγκρότημα Πικερμίου και σ’ αυτόν οφείλεται η μεγάλη δωρεά Μαρτίνου στο Κ.Υ., ο Αδαμόπουλος μεταξύ άλλων άφησε την υπογραφή του στο Παλαιοντολογικό Μουσείο. Με ενδιαφέρον αναμένεται σε ποιο μεγάλο έργο θα βάλει την υπογραφή του ο Μπουρνούς.   

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα