21.4 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ!

ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ!

Το ηγετικό του προφίλ προβάλλει ο Δαμιανός Φαφούτης επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, θέση που κατέλαβε μετά την παραχώρησή της απ’ τον Θανάση Αδαμόπουλο, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπική έντυπη εφημερίδα. Μίλησε χωρίς φόβο, αλλά με πάθος για την αγάπη στη γενέτειρα του Ραφήνα και μένος απέναντι στο μόρφωμα μιας δημοτικής αρχής που προέκυψε απ’ την ανεπάρκεια δύο προσώπων, πρώην και νυν δημάρχων, να διεκδικήσουν αυτόνομα τη δημαρχία, «βλέποντας, όπως τονίζει, κι οι δύο ότι οι δημότες δεν θα τους εμπιστευτούν, ένωσαν τις ανεπάρκειές τους προκειμένου ν’ αποκτήσουν την καρέκλα».

Αναφερόμενος δε στην ασκούμενη πολιτική της δημοτικής αρχής τόνισε τα στοιχεία που ούτως ή άλλως κυριαρχούν και στη τοπική κοινωνία όπως: αδιαφάνεια ενεργειών, χειραγώγηση των πάντων, παντοειδείς εξυπηρετήσεις προς άγρα ψήφων, απ’ ευθείας αναθέσεις με το σκεπτικό «τζίρος να γίνεται», ενώ θεωρεί τον πρώην δήμαρχο κ. Πιστικίδη συνένοχο όλων αυτών που γίνονται με την παθητική στάση που τηρεί και ένεκα τούτου τη σιωπηρή αποδοχή όλων των πράξεων του νυν δημάρχου κ. Μπουρνούς, τον οποίο ο ίδιος πλάσαρε, μετά την παραίτησή του.

Με την πολύχρονη πείρα που έχει αποκομίσει όπως τόνισε, θητεύοντας επί χρόνια δίπλα σ’ ένα βετεράνο δήμαρχο όπως ο Ανδρέας Κεχαγιόγλου, αλλά και ως δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, κέρδισε γνώσεις τόσο για τη λειτουργία του δήμου όσο και γενικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επιπροσθέτως η θητεία του σε διάφορους κρατικούς φορείς πρόσθεσαν στην προσωπικότητά του διοικητική εμπειρία που αρκετοί θα ζήλευαν. Κι αυτό αποδεικνύεται απ’ την ικανότητά του να αποτελεί συνδετικό κρίκο, μειοψηφίας κι ανεξαρτήτων δημοτικών συμβούλων, εκπροσωπώντας μια δυναμική αντιπολίτευση στα όσα στραβά θέλει να επιβάλλει η δημοτική αρχή.

Στην εμπειρία του αυτή οφείλεται και το γεγονός ότι δεν ανοίγει ακόμα τα χαρτιά του για μια πιθανή υποψηφιότητά του στη διεκδίκηση της δημαρχίας, αν και έχει υπέρ του αρκετά ατού τόσο στην δημοτική ενότητα Ραφήνας, όσο και του Πικερμίου, αλλά και υπηρετώντας σε θέσεις ευθύνης της κεντρικής διοίκησης, καθώς τονίζει ότι θα εκφράσει την όποια πρόθεσή του, όταν οριστικοποιηθεί η ημερομηνία, αλλά και το εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με τη συνέντευξή του, που θεωρούμε απόλυτη επιτυχία της εφημερίδας στην οποία παραχωρήθηκε, ο κ. Φαφούτης όχι μόνο δείχνει την ωριμότητα ενός ανερχόμενου ηγέτη, αλλά τείνει ν’ αναγορευτεί στο μοναδικό ανάχωμα εναντίον στην αυταρχική διακυβέρνηση Μπουρνούς. 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα