20.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΩΡΑΙΟ…ΣΤΟΝ ΟΛΡ

ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΩΡΑΙΟ…ΣΤΟΝ ΟΛΡ

Πριν ένα χρόνο ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες θα λέγαμε μετά την αντικατάσταση της διοίκησης Ορκόπουλου στο Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας, η πορεία της Κατερίνας Αδαμοπούλου Νομαρχιακής Συμβούλου με τη παράταξη που υποστηρίχτηκε απ’ τους ΑΝ.ΕΛ., ως Διευθύνουσας Συμβούλου του Οργανισμού.

Σχεδόν ειδυλλιακές ξεκίνησαν οι σχέσεις μεταξύ δημοτικής αρχής και διοίκησης του ΟΛΡ, αφού η νέα Διευθύνουσα του Οργανισμού προερχόμενη απ’ την αυτοδιοίκηση, υποτίθεται ότι θα κατανοούσε και θ’ αντιμετώπιζε καλύτερα τα χρονίζοντα προβλήματα μεταξύ λιμένος-πόλης.

Όντως η κ. Αδαμοπούλου ήρθε αποφασισμένη να βοηθήσει στην εξομάλυνση και ει δυνατόν στην επίλυση όσων προβλημάτων τουλάχιστον  δεν προσέκρουαν ευθέως στα κεκτημένα δικαιώματα του Οργανισμού Λιμένος την τύχη του οποίου διαχειριζόταν.  

Αυτό το τελευταίο ωστόσο μάλλον δεν καλοάρεσε στη δημοτική αρχή η οποία περίμενε την επιστροφή δικαιωμάτων της χερσαίας επιρροής του Λιμένος στην ίδια, κάτι που προσέκρουε βέβαια στα συμφέροντα του ΤΑΙΠΕΔ περιουσιακό στοιχείο του οποίου είναι ο λιμένας Ραφήνας.

Έτσι ο δήμαρχος αποφάσισε να διαπραγματευτεί μόνος την κατάσταση με τον καθ’ ύλη υπεύθυνο Υπουργό Ναυτιλίας αγνοώντας επιδεικτικά τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΟΛΡ.  Ενέργεια που έφερε τα πρώτα σύννεφα στο μήνα του μέλιτος μεταξύ των δύο διοικήσεων.

Έκτοτε ο ψυχρός πόλεμος μεταξύ πόλης-λιμένος είναι υπαρκτός χωρίς ωστόσο η κ. Αδαμοπούλου να αφήνει κανένα περιθώριο δυσμενούς κριτικής στο πρόσωπό της, καθώς στέκεται πάντα αρωγός – κάποιες φορές παίρνοντας πάνω της ακόμα και την υποδοχή υψηλών προσώπων, όπως στην περίπτωση της επίσκεψης της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας στην οποία παρέθεσε ένα εντυπωσιακό γεύμα – στις εκδηλώσεις του δήμου στηρίζοντας οικονομικά κάθε δρώμενο.

Παρόλα αυτά η κατάσταση αντί να εκτονώνεται βαίνει διαρκώς διογκούμενη καθώς προστίθενται και θέματα κομματικής προέλευσης καθώς η κ. Αδαμοπούλου είναι αποφασισμένη να επιβάλλει τις δικές αρχές περί δικαίου χωρίς ουδεμία παρέκκλιση, κάτι που μάλλον προκαλεί δυσαρέσκεια σε κύκλους των ΑΝ.ΕΛ. που ζητούν την κεφαλή της επί πίνακι.

Ωστόσο οι συνάδελφοί της Περιφερειακοί Σύμβουλοι των ΑΝ.ΕΛ. σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες μας, έχουν διαμηνύσει ότι αν καρατομηθεί θα δηλώσουν όλοι παραίτηση. Άλλωστε αν θέλει να ζητήσει ξανά ψήφο, θα πρέπει να παραιτηθεί απ’ τη θέση της ένα χρόνο πριν το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών κατά τα ισχύοντα.

Παρότι η ίδια παρομοιάζει τον εαυτό της ως Δαυίδ που αντιμετωπίζει ένα Γολιάθ, εμείς πιστεύουμε απλά ότι είναι μια δυναμική γυναίκα, που επιθυμεί να κάνει άριστα τη δουλειά που της έχει ανατεθεί – το έχει αποδείξει σ’ όλους τους τομείς αναμορφώνοντας την όψη του λιμένος και παρουσιάζοντας θετικό οικονομικό απολογισμό του οργανισμού – χωρίς να υποκύπτει σε οποιεσδήποτε πιέσεις κι υποδείξεις που προσκρούουν στα δικά της πιστεύω περί δικαίου, απ’ όπου κι αν προέρχονται.  

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα