19.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΕΦΥΓΕ Ο TED SPYROPOULOS

ΕΦΥΓΕ Ο TED SPYROPOULOS

Η Ομογένεια της Αμερικής και ειδικά του Σικάγο, θρηνεί το χαμό του Ευπατρίδη της Θόδωρου Σπυρόπουλου. Έφυγε ένας ΕΛΛΗΝΑΣ, που υπηρέτησε με ζήλο και πάθος τον Ελληνισμό και την Ελλάδα νικημένος από την επάρατο νόσο. Όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε από κοντά, γνωρίζουμε ότι τα κενά που αφήνει δύσκολα θα αναπληρωθούν και ο Ελληνισμός της Αμερικής έχασε τον άρχοντα, τον φιλάνθρωπο, τον αγωνιστή για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και των ελληνικών θέσεων στην πολιτική σκηνή της Αμερικής.

Ο Θόδωρος Σπυρόπουλος, εργαζόμενος σκληρά κατάφερε να δημιουργήσει μια μεγάλη περιουσία. Από την πόρτα του κανείς και ποτέ δεν έφυγε με «άδεια χέρια». Σύλλογοι, Ομοσπονδίες, ελληνικά σχολεία, Φιλόπτωχες Οργανώσεις, ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, κ.λ.π. γνώρισαν την γενναιοδωρία του. Αντέκρουε με πληρωμένες καταχωρήσεις στις αμερικάνικες εφημερίδες και περιοδικά, κάθε ανθελληνική προπαγάνδα. Ήταν ένας γνήσιος Καλαβρυτινός που συνεχώς αγωνιζότανε για τα Εθνικά Δίκαια και ποτέ δεν απογοητεύτηκε όσα εμπόδια και να εύρισκε στο δρόμο του.

Καλέ και αγαπημένε μου φίλε, τα είκοσι και πλέον χρόνια που είχα την εξαιρετική τύχη να με τιμά η ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ, ήταν η πιο πολύτιμη εμπειρία που απέκτησα στη ζωή.

Καλό σου ταξίδι και να είσαι βέβαιος, ότι θα μείνεις αλησμόνητος, σε όλους τους Απόδημους Έλληνες και ιδιαίτερα στην Παροικία του Σικάγο, όπου έζησες και έδρασες.   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα