21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΚΡΕΙΤΤΟΝ ΣΙΩΠΑΝ Η ΛΑΛΕΙΝ ΜΑΤΗΝ (ΦΙΛΩΝΙΔΗΣ)

ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΣΙΩΠΑΝ Η ΛΑΛΕΙΝ ΜΑΤΗΝ (ΦΙΛΩΝΙΔΗΣ)

Είναι προτιμότερο να σιωπάς, παρά να ομιλείς άσκοπα, κατά Φιλωνίδη Έλληνα φιλόσοφο και μαθηματικό. Ρήση που όπως φαίνεται δεν τήρησε ο αντιδήμαρχος και συν-δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς, όταν έκανε καταγγελία ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου για απώλεια Η/Υ και άδειων σκληρών δίσκων, ζηλώσας δόξα Ψηνάκη, χωρίς την απαραίτητη προσκόμιση αποδεικτικών περί τούτων στοιχείων.

Αποτέλεσμα των καταγγελιών του, το εξώδικο που του επιδόθηκε απ’ τον πρώην δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κ. Γιώργο Χριστόπουλο, δικαιολογημένα απόντα απ’ την εν λόγω συνεδρίαση, στο οποίο ζητείται απ’ τον κ. Μπουρνούς ή να ανακαλέσει δημόσια όσα είπε ή να αποδείξει εμπράκτως την ως άνω καταγγελία.  Άλλως το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη.

Ο πρώην δήμαρχος στο εξώδικο αφήνει σαφείς αιχμές για δολιοφθορά εναντίον του απ’ τη νέα δημοτική αρχή, καθώς αναφέρει: ‘‘Επειδή, εάν πράγματι «εξαφανίστηκε» ένας ολόκληρος ηλεκτρονικός υπολογιστής  ή [και] βρέθηκαν «κενοί» σκληροί δίσκοι του Δήμου, όπως ισχυρίζεστε, αυτά οπωσδήποτε συνέβησαν μετά την αποχώρησή μου από το Δημαρχιακό Μέγαρο και η όποια ευθύνη βαρύνει τη διάδοχη Δημοτική Αρχή’’.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η εξέλιξη της υπόθεσης για να διαλυθεί οποιοδήποτε πέπλο μυστηρίου την καλύπτει ένθεν κακείθεν, καθώς οι πολίτες δικαιούνται την απόλυτη αλήθεια για ότι συμβαίνει στο δήμο τους.

Στη φωτογραφεία αρχείου εικονίζονται ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Γιώργος Χριστόπουλος (δεξιά), με τον σημερινό αντιδήμαρχο Ρ-Π Βαγγέλη Μπουρνούς (κέντρο) και τον πρώην κοινοτάρχη Βαγγέλη Ξηντάρα, την ημέρα παραλαβής του σχολικού συγκροτήματος Πικερμίου στις 2 Απριλίου του 2014.

Ακολουθεί το εξώδικο:

Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και Αρχής

 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, με ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, ΔΗΛΩΣΗ και ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ

Του Γεωργίου Χριστόπουλου του Χαραλάμπους, κατοίκου Ραφήνας Αττικής, οδός Ναπολέοντος Ζέρβα αρ. 1.

Προς:

Τον κ. Ευάγγελο Μπουρνού, Αντιδήμαρχο Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, κάτοικο Ραφήνας Αττικής, οδόςΑραφηνίδων Αλών αρ. 12 [Δημαρχιακό Μέγαρο].

————–

​Με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορήθηκα ότι το απόγευμα της Τετάρτης 17.09.2014 κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, από το οποίο απουσίαζα διότι βρισκόμουν στη Βιέννη για επαγγελματικούς λόγους, υπό την ιδιότητά σας ως Αντιδήμαρχος Διοικητικού αναφερθήκατε στην εξαφάνιση ηλεκτρονικού υπολογιστή που ανήκε στο Δήμο αλλά και σε κενούς σκληρούς δίσκους, αφήνοντας με τον τρόπο αυτό σαφείς αιχμές εναντίον μου, καθώς υπήρξα ο επικεφαλής της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

​Ειδικότερα την αδυναμία ή ανικανότητά σας να επικοινωνήσετε με τους Συλλόγους και με δημότες του Δήμου προκειμένου να τους καλέσετε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή Διαβούλευσης, αποδώσατε στο ότι «έχει εξαφανιστεί ολόκληρος ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής», στον οποίον υπήρχαν αυτά τα στοιχεία, ενώ επίσης αναφερθήκατε σε «κενούς σκληρούς δίσκους», τους οποίους βρήκατε κατά την ανάληψη των καθηκόντων σας.

​Οι αμετροεπείς και δόλιες αυτές αναφορές σας, οι οποίες περιήλθαν σε γνώση όχι μόνο των παρόντων στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά αγνώστου αριθμού προσώπων, δημοτών του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου και όχι μόνο, καθώς το σχετικό video -απόσπασμα από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, συνδυαζόμενες με τις προ ολίγου καιρού καταγγελίες του νυν Δημάρχου Μαραθώνα περί εξαφάνισης ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Δήμο, προκάλεσαν αλγεινές εντυπώσεις και παραλλήλως ήγειραν υποψίες για ενδεχόμενη υπεξαίρεση ή κλοπή περιουσιακού στοιχείου του Δήμου, οι οποίες μάλιστα εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου από παρισταμένους, που σας κάλεσαν να είστε σαφής στην καταγγελία σας.

​Εσείς διευκρινίσατε μεν ότι δεν αναφέρεστε στην εξαφάνιση «δομικών στοιχείων, λογιστικών ή άλλων που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου», αλλά αναφέρεστε στην εξαφάνιση «περιφερειακών πληροφοριακών στοιχείων που διευκολύνουν την επικοινωνία του Δήμου με Συλλόγους και πολίτες», πλην όμως αρνηθήκατε –καίτοι σας ζητήθηκε επιμόνως- να δώσετε συγκεκριμένα στοιχεία περί της δήθεν εξαφάνισης ενός ολόκληρου ηλεκτρονικού υπολογιστή αναφερόμενος ασαφώς άλλοτε σε υπολογιστή που εξαφανίστηκε και άλλοτε σε κενούς σκληρούς δίσκους, τους οποίους βρήκατε κατά την ανάληψη των καθηκόντων σας και δηλώσατε ότι θεωρείτε το ζήτημα «λήξαν».

Επειδή όμως εγώ, σε αντίθεση μ’ εσάς, δεν θεωρώ το ζήτημα «λήξαν», καθώς εξακολουθούν να αιωρούνται υποψίες περί «υπεξαίρεσης ή κλοπής ηλεκτρονικού υπολογιστή που ανήκε στον Δήμο» από «υπαλλήλους και όχι μόνο», όπως ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Παλπατζής τόλμησε να ισχυριστεί κατά τη διάρκεια της ίδιας ως άνω συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

​Επειδή καλώς γνωρίζετε ότι τα στοιχεία επικοινωνίας με Συλλόγους και δημότες που μετείχαν στην Επιτροπή Διαβούλευσης βρίσκονται σε αρχείο που τηρεί η δημοτική υπάλληλος και Γραμματέας της Επιτροπής Διαβούλευσης κα Έλσα Αναστασιάδη.

​Επειδή δεν πρόκειται περί προσωπικού αρχείου της εν λόγω δημοτικής υπαλλήλου που τώρα τυγχάνει και Γραμματέας Δημάρχου αλλά πρόκειται περί αρχείου που τηρεί ως δημοτική υπάλληλος με την ιδιότητά της ως Γραμματέας της Επιτροπής Διαβούλευσης και το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται στη διάθεση τόσο της ιδίας όσο και της νυν δημοτικής αρχής.​

Επειδή καλώς γνωρίζετε ότι επί δημαρχίας μου, δεν διέθετα στο γραφείο μου ηλεκτρονικό υπολογιστή αλλά υπήρχαν δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές στον προθάλαμο του γραφείου μου συνδεδεμένοι σε δίκτυο, που ανήκαν στον Δήμο και παρέμειναν στο χώρο αυτό, κατά την αποχώρησή μου από το γραφείο Δημάρχου.

​Επειδή έτι περαιτέρω καλώς γνωρίζετε ότι κατά την αποχώρησή μου από το Δημαρχιακό Γραφείο αφήρεσα, ως είχα δικαίωμα, το προσωπικό μου ηλεκτρονικό αρχείο και μόνο από τους δυο αυτούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και όταν αναφέρομαι σε προσωπικό μου ηλεκτρονικό αρχείο εννοώ προσωπικό πληροφοριακό υλικό εμπιστευτικό ή μη που είχε συγκεντρωθεί σε ηλεκτρονική μορφή με πρωτοβουλία μου, καθ’ υπόδειξή μου και προς εξυπηρέτησή μου και μόνο, η αφαίρεση του οποίου ουδόλως επηρεάζει τη λειτουργία του Δήμου.

​Επειδή, εάν πράγματι «εξαφανίστηκε» ένας ολόκληρος ηλεκτρονικός υπολογιστής  ή [και] βρέθηκαν «κενοί» σκληροί δίσκοι του Δήμου, όπως ισχυρίζεστε, αυτά οπωσδήποτε συνέβησαν μετά την αποχώρησή μου από το Δημαρχιακό Μέγαρο και η όποια ευθύνη βαρύνει τη διάδοχη Δημοτική Αρχή.

​Επειδή με όσα είπατε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 19.09.2014 αφήσατε ανερμάτιστες μεν πλην σαφείς αιχμές εναντίον μου, που προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητά μου ως ατόμου αλλά και ως προσώπου που άσκησε δημόσια εξουσία και συνεχίζει να αναμιγνύεται με τα κοινά.

​Επειδή διαμαρτύρομαι για την ως άνω περιγραφόμενη συμπεριφορά σας και για τα όσα προσβλητικά της προσωπικότητάς μου ισχυριστήκατε εναντίον μου.

Για τους λόγους αυτούς

Σας καλώ στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ανασκευάσετε τόσο τα περί «εξαφάνισης ενός ολόκληρου ηλεκτρονικού υπολογιστή», όσο και τα περί «κενών σκληρών δίσκων» διευκρινίζοντας κατά τρόπο τέτοιο ώστε να μην καταλείπεται στον οποιονδήποτε η οποιαδήποτε αμφιβολία ότι κανένας απολύτως ηλεκτρονικός υπολογιστής του Δήμου και κανένα απολύτως ηλεκτρονικό αρχείο του Δήμου δεν εξαφανίστηκε επί Δημαρχίας μου και από εμένα προσωπικά, άλλως σας δηλώνω ότι προτίθεμαι αφ’ ενός να απαιτήσω στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να καταθέσετε απολύτως συγκεκριμένα στοιχεία για την δήθεν «εξαφάνιση του ηλεκτρονικού υπολογιστή» και για τους δήθεν «κενούς σκληρούς δίσκους», αφ’ ετέρου να απευθυνθώ στις αρμόδιες δικαστικές αρχές για την προστασία της προσωπικότητάς μου και την αποκατάσταση κάθε προκληθείσης σ’ εμένα ηθικής βλάβης.  

​Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου απ’ οπουδήποτε και αν απορρέει, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σ’ αυτόν προς τον οποίον απευθύνεται για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες και να την αντιγράψει ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως.

​​​​​​Αθήνα, 23η Σεπτεμβρίου 2014.

​​​​​​ Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα