20 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑ‘‘ΗΤΑ’’ ΓΙΑ ΨΗΝΑΚΗ/‘‘ΩΜΕΓΑ’’ ΓΙΑ ΣΩΦΡΟΝΗ

‘‘ΗΤΑ’’ ΓΙΑ ΨΗΝΑΚΗ/‘‘ΩΜΕΓΑ’’ ΓΙΑ ΣΩΦΡΟΝΗ

Η ορθογραφία ενός επιθέτου, που δεν υπόκειται σε σταθερούς γραμματικούς κανόνες, φαίνεται να αναδύεται στην επιφάνεια όταν ανήκει σ’ ένα glamourous δήμαρχο, όπως ο Ηλίας Ψηνάκης. Αντίθετα για τον συνάδελφό του νέο δήμαρχο Σαρωνικού, Γιώργο Σωφρόνη, περνάει στο ντούκου, καθώς δεν τον αγγίζει η λάμψη της καλλιτεχνικής δημοσιότητας.

Μεγάλο κακό για το τίποτα ξέσπασε στο διαδίκτυο και αναπαράγεται συνεχώς, μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη, όπου αποκαλύφτηκε ότι το επίθετό του γράφεται με ήτα κι όχι με γιώτα όπως συνηθιζόταν να γράφεται λανθασμένα, σ’ όλα τα ΜΜΕ.

Ιερό τερας βλέπετε ο Ψηνάκης, κι όποιος αναφερθεί και μόνο στ’ όνομά του κερδίζει αίγλη. Για να φέρουμε τα πράγματα στα ίσα τους, να επισημάνουμε ότι και το επίθετο του νέου δημάρχου Σαρωνικού, Γιώργου Σωφρόνη, γραφόταν με όμικρον στα τοπικά ΜΜΕ, ενώ το σωστό με ωμέγα, αποκαλύφτηκε όταν έφθασε η πρόσκληση ορκωμοσίας του.

Για τον Σωφρόνη όμως δεν γύρισε η σφαίρα ανάποδα, εν σχέση με τον Ψηνάκη, αν και οι δύο συνδέονται από τούδε και στο εξής με τα μεγάλα προβλήματα της ανατολικής Αττικής, που είναι κοινά σε όλους τους δήμους.

Καιρός να σοβαρευτούμε και να ξεκινήσουμε δουλειά. Τα υπόλοιπα έπονται.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα