27.3 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΗ ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΩΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

Η ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΩΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

Όταν ο καιρός χαλάει και τα μποφόρ μαστιγώνουν τη θάλασσα, οι Έλληνες καπεταναίοι δοκιμάζονται σκληρά κατά τη διαδικασία προσέγγισης στο λιμάνι της Ραφήνας. Η ικανότητά τους κι η ναυτοσύνη τους βοηθά να δέσουν με ασφάλεια στα ντοκ του λιμανιού. Κι όλα αυτά γιατί προ πολλών ετών η τότε δημοτική αρχή έδιωξε τα λεφτά για την αναβάθμιση του λιμανιού της Ραφήνας προς το Λαύριο, επειδή απλά δεν ήθελε λιμάνι!  

Το λιμάνι του Λαυρίου λοιπόν ανθίζει, αν και δεν προτιμάται επί του παρόντος τουλάχιστον απ’ τις ναυτιλιακές εταιρείες αλλά και τους επιβάτες, ενώ το λιμάνι της Ραφήνας ασφυκτιά και η πόλη ταλαιπωρείται.

Για τη σημερινή κατάσταση στο λιμάνι γράφει ο καλός συντοπίτης Αντώνης Λαζαρής με μια χαρακτηριστική εικόνα της κατάστασης.

“Νωρίς μπατάρισε ο καιρός κι έχει χαλάσει……”

O καιρός δυναμώνει από το μεσημέρι στο λιμάνι της Ραφήνας. Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016.
Το “Supeferry” έρχεται και δένει δίπλα στο “Fast Ferries Andros”. O καπετάν-Τάσος Τρέσσος καταφέρνει με μαεστρία και επιδεξιότητα να δέσει με ασφάλεια το “Superferry”.

Τα πλοία μεγαλώνουν και τα λιμάνια παραμένουν ίδια. Οι πλοίαρχοι καταφέρνουν να δέσουν τα πλοία σε ντόκους που συχνά είναι απροστάτευτοι από τους δυνατούς ανέμους.
Χάρη στις ικανότητες των καπετάνιων, των μηχανικών και όλων των πληρωμάτων ξεπερνιούνται οι δυσκολίες.

Ο αγώνας στα λιμάνια είναι συχνά τιτάνιος. Συμπαραστάτες τούτης της προσπάθειας οι λιμενικοί και οι καβοδέτες. Η προσέγγιση σε αρκετά ελληνικά λιμάνια δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα