29.7 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΗ ΝΗΣΙΔΑ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ / ΥΔΡΑΣ

Η ΝΗΣΙΔΑ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ / ΥΔΡΑΣ

Για πολλοστή φορά η νησίδα Σαν Τζόρτζιο ή Αγ. Γιώργης απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο Λαυρεωτικής στη χθεσινή συνεδρίαση της 12ης Ιουλίου, όπου ήρθε ως θέμα ημερησίας διάταξης η έκφραση γνωμοδότησης σχετικά με την Μελέτη Περιβάλλοντος για την Τροποποίηση του έργου (ΜΠΕ) με τίτλο: «Αιολικά Πάρκα και έργα διασύνδεσης, στην νήσο Άγιος Γεώργιος Αττικής», που παρά την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να περάσει ομόφωνα, τελικά πέρασε κατά πλειοψηφία με τους δημοτικούς συμβούλους Σταύρο και Σωτήρη Ιατρού, Απόστολο Παμφίλη και την ανεξάρτητη Ιωάννα Κουλουβράκη να δηλώνουν παρόντες και το Γιάννη Παρασκευή της μείζονος μειοψηφίας απόντα αφού είχε αποχωρήσει λίγο πριν λόγω ανειλημμένης εργασίας του όπως είπε.

Οι προαναφερθέντες δημοτικοί σύμβουλοι απείχαν της ψηφοφορίας επειδή όπως υπογράμμισε ο Σταύρος Ιατρού στην τοποθέτησή του που υποστηρίχτηκε από τους υπόλοιπους, το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να γνωμοδοτήσει για μια ΜΠΕ η οποία έχει εγκριθεί και απλά τροποποιείτε, υπονοώντας ότι απλά η δημοτική αρχή Λουκά διατηρεί την αυταπάτη ότι κατ’ αυτό τον τρόπο ενισχύει τη διεκδίκησή της επί του ιδιοκτησιακού της νησίδας, που όμως δεν αποδεικνύεται με κανένα σχετικό ΦΕΚ εν σχέση με το δήμο Ύδρας που έχει στη κατοχή της δύο ΦΕΚ όπως σαφώς αναφέρονται στην επιστολή του δημάρχου Ύδρας Γιώργου Κουκουδάκη που αναγνώστηκε κατ’ απαίτησή του με την έναρξη της συζήτησης του εν λόγω θέματος.

Αξιοπρόσεκτη ήταν η απουσία του δημοτικού συμβούλου της μείζονος κ. Παρασκευή, ο οποίος αποχώρησε λίγο πριν συζητηθεί το επίμαχο θέμα, δηλώνοντας ότι συμφωνεί με ότι ψηφίσει η παράταξή του. Ο επικεφαλής της μείζονος κ. Λεβαντής δήλωσε ότι η παράταξή του θα υπερψηφίσει την εισήγηση ως έχει μόνο και μόνο για να ενισχυθεί η προσπάθεια του δήμου Λαυρεωτικής να κερδίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφού προηγουμένως η κ. Μακρή είχε ικανοποιηθεί απ’ τη παρέμβαση της προέδρου του Δ.Σ. κ. Γκικαράκη νομικού όπως κι η ίδια, που δήλωσε ότι η απόφαση παραμένει άνευ ουσίας και παίρνεται απλά ως ενίσχυση των στοιχείων που έχουν μαζευτεί ως αποδείξεις ότι το νησί ανήκει στα διοικητικά όρια της Λαυρεωτικής κι όχι της Ύδρας.

Εκείνο που προβληματίζει ωστόσο είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ο κ. Παρασκευής μετά τη ψήφιση του θέματος θεάθηκε εκτός της αιθούσης, κάτι που προκαλεί υπόνοιες στους ψαγμένους γνώστες του τοπικού σκηνικού, ότι η αποχώρησή του ίσως έχει σχέση με τη προαναφερόμενη υπερψήφιση και έγινε για να μη φανεί ακόμα μια φορά η διχογνωμία με τον επικεφαλής κ. Λεβαντή όπως έγινε στην υπόθεση της μελέτης εξυγίανσης της περιοχής Καβοδόκανο.  

Ούτως ή άλλως άμεσα θα πρέπει να δοθεί απάντηση απ’ το αρμόδιο υπουργό (Μπαλάφα) σχετικά με το ιδιοκτησιακό, καθώς ήδη εντός του έτους θ’ αρχίσει να ρέει χρήμα προς τον δήμο στον οποίο ανήκει, λόγω έναρξης της παραγωγής ρεύματος απ’ τις ανεμογεννήτριες.

Χρήμα που μπορεί να μη φτάνει στο αστρονομικό ποσό της τάξης του 1 εκατ. αποτέλεσμα του 3% του συνολικού ποσού που κερδίζει η εταιρεία όπως  ισχυρίζεται ο δήμαρχος, εν τούτοις σε τόσο χαλεπούς καιρούς ακόμα κι ένα αρκετά χαμηλότερο ποσό, είναι κάτι που θα ενισχύσει σημαντικά το κορβανά του δήμου στον οποίο ανήκει τελικά το νησί.  

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα