17.7 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολλά πράγματα έχουν γίνει λάθος στη Ραφήνα (λιμάνι, παράλιο μέτωπο, οδικές και λοιπές υποδομές), που συνέτειναν στη σταδιακή απώλεια του τουριστικού χαρακτήρα της πόλης  Σήμερα ωστόσο έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε την αρχαιολογική σπουδαιότητα της εποίκισης της περιοχής απ’ τα προϊστορικά έως τα Ρωμαϊκά και Βυζαντινά χρόνια. Κι αυτή τη δυνατότητα δεν πρέπει να τη χάσουμε με τίποτε.

Ο νυν δήμαρχος που επαίρεται για την αγάπη του στην αρχαιολογία, ως οφείλει άλλωστε στην αείμνηστη αρχαιολόγο νονά του, θα πρέπει να δείξει στη περίπτωση των σημαντικών προϊστορικών ευρημάτων της πλατείας Ταχυδρομείου, την ευαισθησία του και ν’ αφήσει να συνεχιστεί το ανασκαφικό έργο, για να μη πούμε να ενισχύσει οικονομικά προς τούτο ο δήμος (έχουν ήδη δοθεί 70 τόσα χιλιάρικα απ’ το δημοτικό κορβανά στις αθλητικές ομάδες, αν δοθούν κάτι ψιλά ακόμα για την ανάδειξη της προϊστορία της περιοχής πόσο πια θα μας στοιχίσει;) και μεις σίγουρα για πρώτη φορά θα του αναγνωρίσουμε αυτή του τη συμβολή, φιλοξενώντας ευχαρίστως δηλώσεις του περί αυτού.

Ευχαριστούμε το Θεμιστοκλή Λαζαρή για το σχετικό άρθρο του ΡΑΦΗΝΑ: ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ… Ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους περιοίκους ώστε να μη πιέζουν για τη σύντομη παράδοση της πλατείας προς χρήση. Άλλωστε τόσα χρόνια δεν υπήρχε σχεδόν καμιά δραστηριότητα στη συγκεκριμένη πλατεία, προς τι η τόση βιασύνη τώρα που αποκαλύφτηκε ο αρχαιολογικός θησαυρός που κρύβει;

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα