17.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον υπουργό εσωτερικών κο Κουρουμπλή, καθώς ουσιαστικά με τις ευχές τους, η αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής αποφάσισε να «βάλει σε τάξη» την Περιφέρεια Αττικής, δίνοντας εντολές για κατεδαφίσεις σπιτιών σε δασικές εκτάσεις τα οποία είναι μέρος οικισμών στους οποίους ζουν εκατοντάδες κάτοικοι εδώ και δεκαετίες  (οικισμός Πράσινου Λόφου Αρτέμιδα, Αγία Τριάδα Ραφήνας).  Βέβαια εντελώς τυχαία για άλλη μια φορά οι υποκριτές του κρατικού μηχανισμού, ανακαλύπτουν και κυνηγούν τις λαϊκές οικογένειες που για χρόνια ζουν ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας στην προσπάθεια τους να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους την ίδια στιγμή που με fasttrack διαδικασίες χαρίζουν δάση και αιγιαλούς στο μεγάλο κεφάλαιο για «αξιοποίηση».

Δε λειτουργούν απλά με δυο μέτρα και με δυο σταθμά. Τα μέτρα και τα σταθμά τους είναι ενιαία: Λένε ναι σε οτιδήποτε παραδίδεται, χαρίζεται από το κράτος στο κεφάλαιο, λένε όχι στις λαϊκές ανάγκες.

Οι κάτοικοι της Αρτέμιδας το γνωρίζουμε καλά: Δεν υπάρχουν με ευθύνη του κράτους υποδομές για τις λαϊκές ανάγκες στην περιοχή μας. Δεν έχουν κυρωθεί οι πράξεις εφαρμογής, δεν υπάρχουν δρόμοι, πεζοδρόμια, υποδομές υγείας, σχολικά κτήρια, παιδικές χαρές, αθλητικοί χώροι, αποχέτευση, νηπιαγωγεία κ.α. Την ίδια στιγμή που σε ένα βράδυ έχει αλλάξει το ρυθμιστικό με ΚΥΑ ώστε να επιτραπεί το κτίσιμο του MacArthour Glen, και των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων στο Αεροδρόμιο, οι λαϊκές οικογένειες στην Αρτέμιδα αναστενάζουν.

Η αυθαίρετη δόμηση στην Αττική είναι αποτέλεσμα μιας τεράστιας υποκρισίας όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων που όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν ποτέ υπέρ του λαού το θέμα της λαϊκής στέγης με ολοκληρωμένα προγράμματα λαϊκής κατοικίας, αλλά αντίθετα δημιούργησαν το έδαφος ώστε η κατοικία και η γη, ακόμα και η δασική να είναι πεδίο καπιταλιστικής κερδοφορίας. Κορόιδεψαν χρόνια και χρόνια τις λαϊκές οικογένειες, αντιμετωπίζοντας το θέμα της αυθαίρετης δόμησης με φοροεισπρακτικό κριτήριο. Ο κος Κουρουμπλής και η κυβέρνησή του φέρνει την ευθύνη για την κατεδάφιση φτωχών-λαϊκών σπιτιών, και η προσπάθειά του να κοροϊδέψει τους δημότες της Αρτέμιδας με επικοινωνιακά παιχνίδια μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σπάτων Αρτέμιδας παραβρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους δημότες και στους τοπικούς φορείς που όρθωσαν το ανάστημα τους ενάντια στις κατεδαφίσεις σπιτιών λαϊκών οικογενειών. Καταγγέλλουμε και την καταστολή απέναντι στους κατοίκους, των κατοίκων που αντιστέκονται. Καταγγέλλουμε τη σύλληψη  του Δημάρχου Σπάτων-Αρτέμιδος και απαιτούμε την άμεση παύση της ποινικής δίωξης εναντίον του.

Καλούμε τον υπουργό εσωτερικών να σταματήσει να είναι θεατής και χειροκροτητής των κατεδαφίσεων λαϊκών σπιτιών και να δώσει άμεσα εντολή για να σταματήσουν οι κατεδαφίσεις. Αγωνιζόμαστε μαζί με όλο το λαό της Αρτέμιδας και τους μαζικούς φορείς για να αποκτήσει η πόλη μας τις απαραίτητες υποδομές υγείας, παιδείας, παιδικές χαρές, αθλητικά κέντρα, δρόμους, πεζοδρόμια κλπ ώστε να μπορούν οι κάτοικοί της να ζούνε ανθρώπινα, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Όλα αυτά μπορεί να τα επιβάλλει μόνο η οργάνωση και η πάλη του λαού, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των μνημονίων Διαρκείας της Ε.Ε. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα