24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ...

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ 1981

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σήμερα, Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100.3», στους δημοσιογράφους Άρη Πορτοσάλτε και Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

Δεν είμαι κοινωνός των συζητήσεων που μπορεί να έγιναν με τον κ. Κουβέλη προτού προταθεί ο Σταύρος Δήμας για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κατά την άποψή μου, οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Κουβέλη ίσως δεν τον καθιστούσαν τον πιο κατάλληλο για το αξίωμα.

Τα ζητήματα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχαν κλείσει εδώ και μήνες, διότι προτάξαμε μια ατζέντα ποιοτικών μεταρρυθμίσεων και πείσαμε την τρόικα να αφήσουμε πίσω τους ποσοτικούς στόχους. Η εμπειρία μου, μου έδειξε ότι η τρόικα δεν ήθελε να κλείσει η διαπραγμάτευση προτού ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα.

Ο εκβιασμός του ΣΥΡΙΖΑ τελικά πέρασε. Οι πρόωρες εκλογές, που η πλειοψηφία των πολιτών δεν ήθελε, χρεώνονται στον κ. Τσίπρα.

Αυτό που λέμε είναι ξεκάθαρο: Η χώρα έχει χρηματοδοτικές ανάγκες, που πρέπει να καλυφθούν από τις αγορές, υπό την προστασία μιας προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εξηγήσει που θα βρει τα λεφτά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει κυβέρνηση, ή θα δανειστεί από τις αγορές ή θα συνάψει νέο μνημόνιο για να πάει σε διακρατικό δανεισμό ή θα πάει σε κάποια μορφή εσωτερικού δανεισμού, παίρνοντας από τις καταθέσεις ή θα κηρύξει στάση πληρωμών. Άλλη επιλογή δεν υπάρχει.

Μνημόνιο, εφαρμοστικοί νόμοι και δανειακή σύμβαση πάνε πακέτο. Είναι αδύνατο να διαχωριστούν.

Το διακύβευμα των εκλογών είναι ευρύτερο: Θα γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα ή θα παραμείνει μια βαλκανική ιδιαιτερότητα;

Αυτές οι εκλογές θα είναι μια ευκαιρία για τη χώρα να κλείσει ένας κύκλος λαϊκισμού που άνοιξε το 1981. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα