24.5 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ…ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ…ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Στη Ραφήνα η δημοτική αρχή ζήλεψε ως φαίνεται τη δόξα του μαθητευόμενου μάγου και αποφάσισε να γίνει μαθητευόμενη…συγκοινωνιολόγος! Γιατί πως αλλιώς να χαρακτηρίσουμε την απίστευτή ταλαιπωρία που υφιστάμεθα ως κάτοικοι, όταν θέλουμε να κυκλοφορήσουμε στη πόλη μας Κυριακή απόγευμα;

Για του λόγου το αληθές σήμερα Κυριακή κατά τις 8,30 θελήσαμε να επισκεφτούμε τράπεζα επί της Αραφηνιδών Αλών. Υπό το φόβο όμως του αποκλεισμού της Λεωφ. Φλέμινγκ όπως γίνεται κάθε Κυριακή μετά τον κατάπλου των καραβιών, αποφασίσαμε να πάμε απ’ τους εσωτερικούς δρόμους παρακάμπτοντας τη κεντρική λεωφόρο.

Η Οδύσσειά μας ξεκινά απ’ την οδό Ειρήνης προς το κέντρο της Ραφήνας  

Κατεβαίνοντας την Εθνικής Αντιστάσεως στρίψαμε τη Β. Γεωργίου για να βγούμε στην Αραφηνιδών Αλών αλλά…. Φευ! βρεθήκαμε μπροστά στο απαγορευτικό του δήμου που είχε ως υπογραφή του ένα δημοτικό αυτοκίνητο.

Δε μίλησα, αλλά σκέφτηκα «καλά τα λένε!» Που να φανταστώ ότι και λίγα λένε σχετικά με τον αποκλεισμό που η δημοτική μας αρχή έχει επιβάλλει σε μας τους κατοίκους και εν δυνάμει ψηφοφόρους; Αφού δεν έκανα το κόπο να κατέβω στο κέντρο Κυριακή – φυσικά ποτέ δε γράφω κάτι που δεν έχω βιώσει η ίδια – καλά να πάθω.

Στρίψαμε λοιπόν και επιστρέψαμε στην Εθνικής Αντιστάσεως για να βγούμε στη Λεωφ. Φλέμινγκ που… Ω του θαύματος ήταν τελείως άδεια! Πάει καλά σκέφτηκα. Όταν όμως θελήσαμε να στρίψουμε τη Βιθυνίας βρήκαμε μπροστά σε νέα οδοφράγματα. Πάλι δεν είπα τίποτα, άλλωστε τι να πω και σε ποιον; Στον υπάλληλο που απλά κάνει τη δουλειά που του ανάθεσαν;  Που δέχεται την οργή των ατόμων που ταλαιπωρούνται; Που ίσως δεν του αρκεί ένα ρεπό για να ηρεμήσει; Απλά συχτίρισα αυτούς που υποχρεούνται να διευκολύνουν τη ζωή μας και κάνουν το αντίθετο.

Συνεχίσαμε λοιπόν κάνοντας ένα απίστευτο κύκλο για να φτάσουμε στις τράπεζες της Αραφηνιδών Αλών, όπου βέβαια υπήρχε νέο μπλόκο. Εκεί δε σιωπήσαμε όταν είδαμε το δυστυχή υπάλληλο να δέχεται τα πυρά των διερχομένων.

Εκεί δε σιωπήσαμε….

Γιατί πυροβολείτε τον υπάλληλο; Τι φταίει αυτός όταν εκτελεί εντολές; Άλλους να πυροβολήσετε. Αυτούς που με τη δικαιολογία ότι θέλουν να ανακουφίσουν τους κατοίκους απ’ τη κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκαλεί το λιμάνι κατά τον κατάπλου των καραβιών, απομονώνουν το κέντρο και τους μόνιμους κατοίκους στο να κυκλοφορούν ελεύθερα στη πόλη τους. Εκτός κι αν θέλουν το κέντρο του συνοικισμού όπως παλιά, απομονωμένο. Άλλωστε έχουν συμβάλλει τα μέγιστα ώστε αυτή η πόλη, η ωραία Ραφήνα να μην αναπτύσσεται όπως της αξίζει σαν μια πόλη που φιλοξενεί στα σπλάχνα της το δεύτερο μεγάλο επιβατικό λιμάνι της Αττικής!

Αν κύριοι της δημοτικής αρχής θέλετε να εκπαιδευτείτε ως μαθητευόμενοι συγκοινωνιολόγοι, παρακαλώ μη το κάνετε εις βάρος των δημοτών σας. Απλά φροντίστε να εφαρμόσετε τις υπάρχουσες κυκλοφοριακές μελέτες και συνεννοηθείτε επιτέλους με τους υπεύθυνους διαχειριστές του λιμένος για τη διάνοιξη της Λεωφ. Φλέμινγκ. Πιέζοντας μαζί κάτι θα καταφέρετε. Εκτός κι αν η δημοτική σας αρχή, όπως κι οι προηγούμενες δεν τολμούν να πιέσουν προς αυτή τη κατεύθυνση. Αρκετά πια με τα χαζά περί ερχομού του προαστιακού κ.α. που ίσως το απολαύσουν τα παιδιά των παιδιών σας.       

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα