22.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΜΕ ΚΟΡΝΑΡΙΣΜΑΤΑ ΧΑΡΑΣ ΔΙΕΣΧΙΣΕ ΤΗ ΛΕΩΦ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

ΜΕ ΚΟΡΝΑΡΙΣΜΑΤΑ ΧΑΡΑΣ ΔΙΕΣΧΙΣΕ ΤΗ ΛΕΩΦ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Ξαφνικά στη λεωφόρο Μαραθώνος μετά την έξοδο της Αττικής οδού προς Παλλήνη άρχισαν να ακούγονται ρυθμικά κορναρίσματα. Ξαφνιαστήκαμε! Αναρωτηθήκαμε τι  συμβαίνει! Βλέπετε τα τελευταία χρόνια έχουμε ξεχάσει τι θα πει τέτοιου είδους πανηγυρισμός. Μέχρι που…δίπλα μας πέρασε ένα αυτοκίνητο με την Ελληνική σημαία.

–          Τι συμβαίνει; ρωτήσαμε

–          Η Στεφανίδη, μας απάντησε ο οδηγός

Μέχρι να καλοκαταλάβουμε τι μας είπε, μας πιάνει το φανάρι. Ο οδηγός που μας έδωσε τη πληροφορία κατεβαίνει πάει στο αυτοκίνητο που ακολουθούσε και κτυπά ρυθμικά τα χέρια του στο καπό. Γυρίζουμε και Ω! Η ιπτάμενη Κατερίνα μας. Στον ουρανό του αυτοκινήτου δεμένο το κοντάρι της που έγραφε το όνομά της. Κάναμε το σημείο της νίκης. Μας χαμογέλασε. Θελήσαμε να βγάλουμε μια φωτογραφία αλλά…το φανάρι άναψε κι η στιγμή πέρασε χωρίς να την αποθανατίσουμε.

Συνεχίσαμε κορνάροντας και μεις, μέχρι το σημείο όπου η Κατερίνα και η πομπή που τη συνόδευε έστριψε προς το Πανόραμα Παλλήνης όπου διαμένει και περίμεναν να την υποδεχτούν συγγενείς, φίλοι και γείτονες.

Πικρή διαπίστωση…έπρεπε η Κατερίνα να φτάσει τόσο ψηλά, να υψώσει τη σημαία μας στο ψηλότερο σημείο και να ακουστεί ο Εθνικός μας ύμνος στο Ρίο, για να την αναγνωρίσει η πόλη στην οποία φοίτησε, αγωνίστηκε και κέρδισε τα πρώτα της μετάλλια;

Έστω κι έτσι είναι παρήγορο ότι ο δήμαρχος Παλλήνης κ. Ζούτσος δήλωσε ότι θα δώσει το όνομά της Κατερίνας Στεφανίδη στο στίβο του αθλητικού κέντρου Παλλήνης.  

Ευχαριστούμε Κατερίνα!

Τουλάχιστον όσοι διανύσαμε τα λίγα χιλιόμετρα απ’ την έξοδο της Αττικής οδού μέχρι το Πανόραμα Παλλήνης ξαναζήσαμε όμορφες στιγμές πανηγυρισμού μιας Εθνικής επιτυχίας, κάτι που είχαμε ξεχάσει στις δύσκολες εποχές που περνά η πατρίδα μας.

Μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι οδηγοί που δεν κόρναραν, όχι γιατί αγνόησαν την Κατερίνα, αλλά πνιγμένοι στα προβλήματα ούτε κατάλαβαν για ποια κόρναραν τα συνοδευτικά ΙΧ, ούτε ότι δίπλα τους πέρασε η χρυσή μας Ολυμπιονίκης Κατερίνη Στεφανίδη. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα