20.1 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΠΙΚΕΡΜΙ …ΤΟΝ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ

ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΠΙΚΕΡΜΙ …ΤΟΝ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ

Όπως υποσχεθήκαμε βρήκαμε μια πιθανή άκρη σχετικά με την αιτία που προκάλεσε το ξέσπασμα του Ανδρέα Βασιλόπουλου με το άρθρο του που αναρτήσαμε χθες με τίτλο «ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΩ, ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ». Λοιπόν όπως μας είπαν πρόθυμα λαλίστατα πουλάκια όλα ξεκίνησαν απ’ τον Α.Ο. Πικερμίου και τις εκλογές για τη ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, όπου έθεσε υποψηφιότητα ο Ανδρέας Βασιλόπουλος με τη παρέα του, κάτι που όπως αποδείχτηκε δεν έγινε ιδιαίτερα καλοδεχούμενη.

Αποτέλεσμα όλων αυτών η μετεκλογική παραίτηση μελών και η ανάθεση της προεδρίας μέσω δικαστικής παρέμβασης στον Δημήτρη Νικολόπουλο, μέλος της παρέας Βασιλόπουλου, πάντα σύμφωνα με τα τιτιβίσματα. Ωστόσο ακολούθησε τόσο η παραίτηση Νικολόπουλου, όσο και η παραίτηση του Αντώνη Βαρελά επίσης μέλους της ομάδας Βασιλόπουλου, που όπως ισχυρίζονται οι κακεντρεχείς οφείλονται στην κακή χημεία τους με Βασιλόπουλο, που αποκαλύφτηκε με τη πάροδο του χρόνου. Σήμερα χρέη προέδρου εκτελεί ο Γιάννης Κοστρίβας, φιλικά προσκείμενος προς το κ. Βασιλόπουλο.  

Όπως καταλαβαίνεται η όλη υπόθεση ξεφεύγει απ’ τα όρια του αθλητισμού και αγγίζει την τοπική πολιτική, καθώς οι πληροφορίες μας προέρχονται μάλλον από πηγές που αντιμάχονται τον κ. Βασιλόπουλο σε πολιτικό επίπεδο, οπότε μια επικοινωνία μαζί του ώστε να έχουμε και την άποψή του ήταν αναγκαία.

Όπως μας είπε ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, το άρθρο του δεν προήλθε από το συγκεκριμένο αθλητικό χώρο, για το οποίο μας έδωσε ενδιαφέρουσες συμπληρωματικές πληροφορίες που θα αναπτυχθούν πιο κάτω, αλλά ήταν ένα γενικό ξέσπασμα κατά του κουτσομπολιού που αντιμετωπίζει συνεχώς εναντίον του. Κουτσομπολιό που δε σέβεται ούτε καν τη προσωπική του ζωή. Κάτι βέβαια που συμβαίνει συνήθως για πολιτικούς αντιπάλους με οτιδήποτε ασχολούνται, ακόμα κι αν αυτό ενδέχεται να επιφέρει τη διάλυση μιας αθλητικής ομάδας που αγωνίζεται επί χρόνια σε τοπικό επίπεδο, στη περίπτωσή μας τον ΑΟ Πικερμίου.

Στο σημείο αυτό ο κ. Βασιλόπουλος υπενθύμισε ότι ο «Αετός» Πικερμίου, μια ομάδα που αγοράστηκε απ’ τον αντιδήμαρχο Ρ-Π κ. Μπουρνούς προεκλογικά απ’ το Μενίδι, με μόνο σκοπό την προώθηση των πολιτικών του σχεδίων για το δήμο, πρόσφατα παρουσίασε τμήμα καλαθοσφαίρισης μόνο και μόνο για να αποδυναμώσει τον ΑΟΠ που δραστηριοποιείται στο μπάσκετ.

«Πως είναι δυνατό, αναρωτήθηκε (ο Βασιλόπουλος), να κατηγορούν εμένα ότι κινούμαι πολιτικά μέσω της ομάδας, ενώ στο Αετό ιδιοκτήτης και πρόεδρος είναι ο κ. Μπουρνούς, συνεπικουρούμενος στο Δ.Σ. απ’ τον κ. Μπουράνη πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής ενότητας Πικερμίου προερχόμενο απ’ τη ομάδα Μπουρνούς και τον Πέτρο Χρηστάκη επίσης προσκείμενο προς αυτόν;».

Μια ακόμα πολύ σοβαρή καταγγελία που μας έκανε ο κ. Βασιλόπουλος αφορά το ΔΟΠΑΠ και ειδικά τον πρόεδρό του κ. Γιώργο Δουβίτσα, που παραχώρησε στη πρόσφατα σχηματοποιημένη ομάδα μπάσκετ του ΑΕΤΟΥ ιδιοκτησίας του αντιδημάρχου κ. Μπουρνούς περισσότερες ώρες προπόνησης στο κλειστό γήπεδο, απ’ ότι στον ΑΟ Πικερμίου που είναι ομάδα ετών.

Επισημαίνουμε ότι ίδιες καταγγελίες έγιναν και στη διανομή του οικονομικού πακέτου στις τοπικές αθλητικές ομάδες απ’ τη δημοτική αρχή, όταν ο ΑΕΤΟΣ του κ. Μπουρνούς, πήρε τριπλάσιο ποσό απ’ αυτό που δόθηκε στο Ναυταθλητικό όμιλο Ραφήνας, 1000 μόλις ευρώ, επειδή σ΄ αυτόν πρόεδρος τυχαίνει να είναι ο Τέλης Αδαμόπουλος αδελφός του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θανάση. Τότε είχαμε ασχοληθεί με σχετικό μας άρθρο με τίτλο: “ΠΑΓΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

Το περίεργο είναι (βλέπε ΥΓ*στο τέλος) πως ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ κ. Δουβίτσας, με ισχυρή και καταξιωμένη επιχειρηματική παρουσία στο προσωπικό του βίο, αφήνεται σε λογικές παρωχημένου λαϊκισμού, υποκύπτοντας σε απαιτήσεις αιρετού προϊσταμένου του, διαχωρίζοντας τόσο τα αθλητικά σωματεία, όσο και τα τοπικά ΜΜΕ, σε αρεστά και μη, μοιράζοντας ανισομερώς τη όποια πίτα τους αναλογεί. Ακατανόητο, αλλά απόλυτα αληθινό όπως δείχνει η πραγματικότητα.      

 Τα όσα προαναφέρθηκαν, προβληματίζουν τον όποιο υγειά σκεπτόμενο πολίτη του δήμου, αν πρέπει αιρετά πρόσωπα να διατηρούν οποιαδήποτε επαφή με ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, όταν κυρίως οι πολιτικές τους διαφορές μεταφέρονται με τόσο έντονο τρόπο στα σωματεία που μετέχουν, με πρόδηλη τη σταδιακή αποδυνάμωσή τους από αθλούμενους, κυρίως όταν αυτοί οι αθλητές είναι παιδιά!

ΥΓ*. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Βασιλόπουλο μετά τη δημοσίευση του άρθρου, μας διευκρίνισε ότι αυτό που εννοούσε σχετικά με το ΔΟΠΑΠ και τον πρόεδρό του κ. Δουβίτσα, αναφερόταν στους ξεκάθαρους κανόνες που πρέπει να υπάρχουν ως προς τα κριτήρια αξιολόγησης των ομάδων για την ορθή κατανομή των ωρών χρήσης των γηπέδων.       

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα