27.8 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΝΕΙΡΟ ΕΤΩΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ‘’ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΩΝ’’

ΟΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΝΕΙΡΟ ΕΤΩΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ‘’ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΩΝ’’

Τα καλά νέα για τη Ραφήνα ξεκινούν με τη νέα χρονιά και την αποδοχή απ’ την 1η ΥΠΕ, παραχώρησης ισογείου χώρου στο Κ.Υ. Ραφήνας, για την δημιουργία ενός Μουσείου που θα φιλοξενήσει αρχειακό υλικό απ’ τους πρώτους οικιστές Λιγνιτωρύχους της Διασταύρωσης, την ιστορία του παλιού σανατόριου Νταού Πεντέλης και τα παραδοσιακά ξεχασμένα για πολλούς παιδικά παιχνίδια.

Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Πιστικίδης, είχε ανακοινώσει την προφορική διαβεβαίωση των αρμόδιων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας ότι το σχετικό αίτημα του για την παραχώρηση χώρου θα εξεταστεί θετικά,  στη λήξη της εκδήλωσης «Η κατοίκηση της Ραφήνας ανά τις χιλιετίες», που έγινε προ μηνός στο 1ο δημοτικό σχολείο Ραφήνας.

Σήμερα έλαβε και τη γραπτή παραχώρηση του εν λόγω χώρου, υπογεγραμμένη απ’ τον διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Πεντέα.

Έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη πραγματοποίηση ενός ονείρου ετών, του τοπικού ερευνητή κ. Δημήτρη Μακρή, που έχει μαζέψει μεγάλο όγκο αρχειακού υλικού απ’ την δραστηριότητα των Λιγνιτωρύχων και της καθημερινότητας της εποχής εκείνης, με τη δημιουργία του εν λόγω μουσείου.  

Παράλληλα στον προαναφερόμενο χώρο που θα ανακαινιστεί πλήρως ώστε να δημιουργηθεί  ένα θεματικό μουσείο, όπου θα φιλοξενηθεί η ‘’Ιστορία του Σανατορίου Νταού Πεντέλης’’, άλλωστε στο κτίριο που ανακαινίζεται νοσηλεύτηκαν, πολλοί κατέληξαν, χιλιάδες φθισικοί της εποχής,  η ‘’Ιστορία των Λιγνιτωρύχων της Διασταύρωσης Ραφήνας», καθώς και Μουσείο με «Τα παραδοσιακά Παιδικά Παιχνίδια».

Η δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου πέρα από τις θερμές ευχαριστίες της στoν Διοικητή της 1ης Υ.ΠΕ. κ. Σταύρο Πεντέα θεωρεί υποχρέωση της να υπογραμμίσει τον αποφασιστικά καταλυτικό ρόλο του Υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Σωτήρη Ζώτου, στην αντιμετώπιση των αιτημάτων του Δήμου σε σχέση με το σύνολο της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ραφήνας. Τέλος απευθύνει κάλεσμα σε όσους διαθέτουν αντικείμενα ή φωτογραφίες που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στα εκθέματα του Μουσείου να επικοινωνήσουν με τον κ. Δημήτρη Μακρή ή το γραφείο του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου ώστε να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν στην αρτιότερη υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα