27 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟ ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ

Μ’ ένα δήμαρχο που αντιστέκεται στη θέληση σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου (πλην τριών τελευταίων πιστών), αλλά κυρίως των πολιτών που τον εξέλεξαν δίνοντάς του το απίστευτο ποσοστό του 54% απ’ τη πρώτη Κυριακή, που τώρα το παίρνουν πίσω απαιτώντας την κεφαλή του επί πίνακι, να παραιτηθεί.

Με το αντίπαλο δέος να μην μπορεί να συσπειρωθεί ώστε να μπορέσει εκ των ενόντων να δημιουργήσει τις υποδομές που χρειάζονται για την ανασυγκρότηση της λειτουργίας του δήμου και την σωστή διαχείριση των χιλιάδων ευρώ από δωρεές, προς όφελος των πληγέντων και του περιβάλλοντος, για μια ολική και σωστή αναζωογόνηση των καμένων περιοχών.

Ο ιστορικός δήμος του Μαραθώνα βυθίζεται στο χάος!

Το τραγικότερο είναι η μεγάλη καχυποψία του ενός για τον άλλο, ως προς τη διαχείριση ενός απίστευτου σε ύψος ποσού που προέρχεται από διάφορες πηγές, με στόχο την αποκατάσταση των πληγέντων απ’ το πύρινο ολοκαύτωμα που εξαφάνισε ζωές και περιουσίες.

Ας μην ξεχνά κανείς τις παραιτήσεις της ανεξάρτητης πλέον δημοτικής συμβούλου κας Παππά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Δ.Σ. ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΠΠΑ: «ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΠΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΣΙΡΚΟΥ!», αλλά κυρίως την παραίτηση on camera της αντιδημάρχου κας Δήμητρας Λαμπαρού ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΛΑΜΠΑΡΟΥ όπου αναφέρει χαρακτηριστικά «Εθιστώ προσοχή στη διαχείριση των χρημάτων που θα δοθούν για τους πληγέντες, επειδή δεν εμπιστεύομαι το δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη, την Γ. Γραμματέα και τους δικούς του ανθρώπους που έχει τοποθετήσει σε θέσεις κλειδιά!», όπως και το πάτημα του Ηλία Ψηνάκη ότι δεν παραιτείται για να μη δώσει την ευκαιρία σ’ αυτούς που έχουν μάθει απ’ το παρελθόν να βάζουν το δάχτυλο στο μέλι, προστατεύοντας έτσι το συμφέρον των πληγέντων. Ένας φαύλος κύκλος δηλαδή που δεν έχει τέλος.

Πως λοιπόν θα καταφέρουν οι πολίτες πρώτον, να εμπιστευτούν τις διάφορες επιτροπές για τη χρηστή διαχείριση, δεύτερον από ποιους θα συγκροτηθούν αυτές οι επιτροπές ώστε να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και τρίτον ενδιαφέρονται ειδικευμένοι και αξιόπιστοι από κάθε άποψη απλοί πολίτες να συμμετέχουν σ’ αυτές τις επιτροπές;

Το πρόβλημα της περιοχής δεν είναι μόνο ένας αμετανόητος δήμαρχος που έχει γαντζωθεί στην καρέκλα του (παρά του ότι δεν μπορεί καν να παραβρεθεί στις συνεδριάσεις του Σώματος), ακόμα και τη στιγμή που ΔΕΝ έχει ανθρώπους να στελεχώσει ούτε καν τις αντιδημαρχίες, αλλά και του υπόλοιπου δημοτικού συμβουλίου να συνενωθούν ώστε να οδηγήσουν τον ιστορικό δήμο σε ένα νέο ξεκίνημα απαλλαγμένο απ’ τις παθογένειες του παρελθόντος, παλαιού και νέου!

 

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα