18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΕΦΕΡΕ ΠΕΛΑΡΓΟΥΣ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ

Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΕΦΕΡΕ ΠΕΛΑΡΓΟΥΣ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ

Σήμερα στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα, γύρω στις έξι το απόγευμα ένα πετούμενο τράβηξε την προσοχή μας και το παρακολουθήσαμε με το βλέμμα έως ότου κάθισε σ’ ένα στύλο φωτισμού στο χώρο του πάρκινγκ. Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι επρόκειτο για ένα πελαργό που κρατούσε στο ράμφος του ένα μεγάλο κλαδί.

Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας και σπεύσαμε να βγάλουμε μια φωτογραφία με το κινητό. Μέχρι να κεντράρουμε το κλαδί δυστυχώς έπεσε απ’ το ράμφος του πουλιού. Έστω κι έτσι αποθανατίσαμε τη σπάνια φωτογραφία για την περιοχή, αλλά και την εποχή αφού κοντοζυγώνει ο χειμώνας. 

Ως φαίνεται ο φτερωτός μας φίλος ξεγελάστηκε απ’ τον ανοιξιάτικο καιρό που επικρατεί στα μεσόγεια. Μάλιστα μέσα απ’ το αυτοκίνητο λίγο πιο κάτω στο δρόμο της εξόδου είδαμε ένα δεύτερο πελαργό να κάθεται επίσης σ’ ένα στύλο. Είμαστε σίγουροι ότι είναι το ταίρι του.

Τι να υποθέσουμε; Ότι έχασαν το δρόμο τους; Ότι ξεγελάστηκαν απ’ τον καιρό; Ότι θέλουν να φωλιάσουν στα μέρη μας; Βλέπεται μας μπερδεύει το κλαδί που κρατούσε ο ένας. Άραγε μπορεί να μας απαντήσει κάποιος ειδικός που πιθανά διαβάσει την ανάρτηση; 

Παράλληλα ελπίζουμε το όμορφο ζευγάρι να μη γίνει στόχος κάποιου ανεύθυνου που θα στρέψει όπλο εναντίον τους. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα