17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ (Ρ-Π) ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ Ο ΣΤΕΡΓΙΟΥ (ΠΕΝΤΕΛΗ)

Ο ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ (Ρ-Π) ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ Ο ΣΤΕΡΓΙΟΥ (ΠΕΝΤΕΛΗ)

Αλίμονο αν άφηνε να πέσουν χάμω τα όσα ανεκδιήγητα είπε ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, στη κοπή της πίτας του συλλόγου «Ο ΠΑΝ» προ ολίγου στο ΚΑΠΗ Πικερμίου, περί δήθεν ένταξης του οικισμού στο δήμο του, ο αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς που σήκωσε το γάντι και απαντά κοφτά και τσουβαλάτα στα όμορφα(;) – πλην ανεφάρμοστα – τα λόγια τα μεγάλα του Στεργίου.

“Πληροφορήθηκα ότι μετά την αποχώρηση του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου κ. Πιστικίδη από την αίθουσα των ΚΑΠΗ Πικερμίου, όπου διοργανώθηκε εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας των μελών του συνεταιρισμού Ντραφίου  “Ο ΠΑΝ” εμφανίστηκε ο δήμαρχος Πεντέλης-Μελισσίων κ. Στεργίου. Εκεί παρουσία του αντιδημάρχου Πικερμίου κ. Γ. Κοκκόλη έβγαλε “πύρινο” λόγο περί δήθεν αναγκαιότητας ένταξης του οικισμού Ντράφι στον δήμο Πεντέλης -Μελισσίων και τοποθετήθηκε και για άλλα θέματα που αφορούν το δήμο μας  (156 στρέμματα κλπ) ως επαΐων.

Ως απάντηση (καθυστερημένη ομολογουμένως) στην απρέπεια του λόγου του,  του απευθύνω τα κάτωθι:

Το χωριό Νταού Πεντέλης αν γινόταν -διότι απαγορεύεται από τον Ν 3852/10, Καλλικράτης-έπρεπε να ανήκει (όπως και οι άλλοι οικισμοί Ντράφι, Καλλιτεχνούπολη, Αιολίς, Διώνη) στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και όχι στο δήμο του. Οι κάτοικοι του εξυπηρετούνται από το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου από τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών τους  έως την οποιαδήποτε αγοραστική τους ανάγκη.  Καμία πραγματικά σχέση δεν έχει ο δήμος του με τις ανάγκες των ορεινών οικισμών του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, πλην της ονοματοθεσίας της περιοχής  (πρόποδες πεντελικού όρους) όπου ανήκουν.

Ας σταματήσει την “ενασχόλησή” του με το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, όπου χρονολογείται από παλαιόθεν και η οποία δεν σταμάτησε ούτε την προεκλογική περίοδο όπου σπονσονάρησε υποψήφιο δήμαρχο της (Α)ρεσκείας του από την “τοπική” αγορά ψήφων του Πικερμίου.

Πύρινοι λόγοι περί αλλαγής διοικητικών συνόρων δεν τον συμφέρουν γιατί θα εκπλαγεί καθώς πιο πιθανή είναι η επανάκτηση της Κωνσταντινούπολης από την Ελλάδα, παρά η ευόδωση της προσδοκίας του.

Ας διαβάσει λίγο τον Καλλικρατικό νόμο που διέπει την συγκεκριμένη του πρόταση αλλαγής “συνοριακών” γραμμών. Επιτρέπεται μόνο για ολόκληρες πρώην κοινότητες και όχι για μεμονωμένους οικισμούς. 

Ας σταματήσει να ” δουλεύει” τους ανθρώπους διότι θα καταστεί γραφικός, αν δεν έχει ήδη γίνει.

Αυτά με τις ευχές μου για Καλή Χρονιά στον αγαπητό συγγενή μου Δημήτρη Στεργίου -δήμαρχο Πεντέλης -Μελισσίων.”  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα