20.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟ ‘’ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ’’ ΣΑΜ ΤΣΕΚΟΥΑ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ

Ο ‘’ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ’’ ΣΑΜ ΤΣΕΚΟΥΑ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ

«Εγώ ταλαιπωρήθηκα για να γίνω Έλληνας. Εσείς γεννηθήκατε Έλληνες και δεν το εκτιμάτε. Αγαπήστε τη χώρα σας και φτιάξτε την παιδεία σας. Αυτή είναι η απάντηση στην κρίση» διαμηνύει ο σπάνιος Νιγηριανός φιλέλληνας, Σαμ Τσέκουα, που έφυγε από την πατρίδα, έφηβος (17 ετών) ήρθε στην Ελλάδα, σπούδασε οδοντίατρος, μαγεύτηκε απ’ την ελληνική γλώσσα και έγινε  “Πρέσβης του Ελληνισμού’’ μέσω της τηλεοπτικής του εκπομπής στη Νέα Υόρκη, όπου παρουσιάζει Ελληνικά βιβλία.

Αυτό τον υπέροχο άνθρωπο θα έχουμε τη τιμή να δούμε και να ακούσουμε από κοντά στην εκδήλωση με θέμα “η Ελληνική γλώσσα ως όχημα του Μέλλοντος” όπου θα είναι κεντρικός ομιλητής, που οργανώνει ο Δήμος Παιανίας, ο ΠΑΟΔΗΠ (Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Παιανίας) και το πολιτιστικό σωματείο “Ανοικτή Ομπρέλα”, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 19:30, στην αίθουσα της Συνιδιοκτησίας.

Ο Σαμ Τσέκουα, ο οποίος είναι αναγνωρισμένος από την ελληνική κυβέρνηση ως “Πρέσβης του Ελληνισμού, σπούδασε οδοντίατρος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης και μέσω της τηλεοπτικής του εκπομπής στη Νέα Υόρκη, παρουσιάζει Ελληνικά βιβλία.

Θεωρεί ότι η Ελληνική γλώσσα είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και όχι προνόμιο των κατοίκων μιας χώρας. Επίσης πιστεύει ότι η Ελληνική Γλώσσα είναι η μοναδική ελπίδα να προοδεύσει η ανθρωπότητα γιατί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, βοηθούν στην εξέλιξη της σκέψης.

Ειδικά για την Ελλάδα, ο κος Τσέκουα θεωρεί ότι η προώθηση της γλώσσας μας και του πολιτισμού μας θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο και στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και παράλληλα θα συμβάλει και στην πολυπόθητη ανάπτυξη.

Την εκδήλωση θα προλογίσουν, ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου & Ναυτιλιακού Δικαίου Αθανάσιος Γιαννάκης και ο δικηγόρος και Διδάκτορας Κοινωνιολογίας της Ιστορίας Δημήτρης Σταθακόπουλος.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα