21 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΑΜΕ ΒΑΡΚΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΡΑΦΗΝΑ;

ΠΑΜΕ ΒΑΡΚΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΡΑΦΗΝΑ;

Καλή ιδέα! Που όμως θα παρκάρουμε τη βάρκα μας; Μια καλή ιδέα που έρχεται απ’ το Πειραιά, είναι να δημιουργηθεί ειδικός χώρος υποδοχής όσων απ’ τις γειτονικές περιοχές, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Αρτέμιδα, Πόρτο Ράφτη και γιατί όχι από Λαύριο(!), θέλουν να κάνουν μακρινές βαρκάδες και να δέσουν στη Ραφήνα – γιατί όχι και σε άλλες παραλιακές περιοχές – με ασφάλεια.

Επιλέξαμε τη Ραφήνα, για να ρίξουμε την ιδέα, καθώς ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας, νομεύς και κάτοχος όλης της παραλιακής ζώνης του δήμου, έδωσε δείγμα γραφής υλοποίησης πρωτοποριακών προγραμμάτων αξιοποίησης-εκμετάλλευσης των παραλιών του, με την κατοχύρωση ιδιωτικής πλαζ για τετράποδους κολυμβητές.

Γιατί όχι να μη προνοήσει και για μαρίνα προσωρινής στάθμευσης για βαρκάρηδες που θέλουν να περάσουν κάποιες ώρες στη Ραφήνα;   

Άλλωστε το παλιό λιμάνι που δεν έχει κατορθωθεί να μετατραπεί σε μαρίνα, όπως προορίζεται στο master plan του λιμένος, είναι ιδανικό για «παρκάρισμα» οποιασδήποτε βάρκας αυτών που λατρεύουν το άθλημα, προς τέρψη και των μαγαζιών εστίασης του λιμανιού.  

Ψάχνοντας ολόγυρα στους δήμους βρίσκουμε λύσεις…δε συμφωνείτε!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα