16.5 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΑΡΑΛΙΓΟ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΠΕΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ - ΣΑΝ ΧΕ

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΠΕΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ – ΣΑΝ ΧΕ

Το φάντασμα Καπερώνη στοιχειώνει ακόμα το δημοτικό συμβούλιο Λαυρεωτικής, με αποτέλεσμα να βάλει παραλίγο μπουρλότο στη λήψη απόφασης αδελφοποίησης του δήμου Λαυρεωτικής με τη πόλη Σαν Χε της επαρχίας Χεμπέι της Κίνας, που πέρασε πλειοψηφικά χάρη στη ψήφο της προέδρου του Σώματος Μαρίας Γκικαράκη, αφού τα υπέρ και  κατά ισοψήφησαν.  

Πέτρα του σκανδάλου ως συνήθως ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος Γιάννης Παρασκευής, που πρωτοστατεί αντιπολιτευόμενος τη δημοτική αρχή Λουκά επί παντός επιστητού, όταν αναφέρθηκε μετ’ επιτάσεως ότι πίσω απ’ την αδελφοποίηση αυτή βρίσκεται η Καπερώνη. Παρά τις παρεμβάσεις της προέδρου να παύσει να συγχέει δύο πράγματα εκ διαμέτρου αντίθετα, δηλ. την αδελφοποίηση με την Καπερώνη, εκείνος επέμενε ότι πίσω απ’ την υπόθεση κρύβεται η Καπερώνη που διατηρεί σχέσεις με τους Κινέζους, υπενθυμίζοντας ότι έσυρε στα δικαστήρια το δήμο ζητώντας αστήριχτες αποζημιώσεις που κατέπεσαν στο δικαστήριο, παρά την λαθεμένη όπως αποδείχτηκε αρχική πρόθεση του δημάρχου να τα βρουν εξωδικαστικά πληρώνοντάς της ένα ποσό, Η κ. Καπερώνη επιπροσθέτως έκανε τη ‘’ζαβολιά’’ να ανεβάσει την είδηση στο προσωπικό της λογαριασμό σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενισχύοντας έτσι την επιχειρηματολογία Παρασκευή.

Η λογομαχία μεταξύ Γκικαράκη – Παρασκευή έληξε μεν, επηρέασε δε τους δημοτικούς συμβούλους, που άλλοι καταψήφισαν κι άλλοι δήλωσαν παρόντες, με αποτέλεσμα την ισοψηφία, ώστε να χρειαστεί η θετική ψήφος της προέδρου για να περάσει το θέμα.

Η τακτική Παρασκευή με απτά αποτελέσματα, αντιδιαστέλλεται της τακτικής  των συναδέλφων του της μειοψηφίας που επεμβαίνουν με επιχειρήματα βάση της εξειδίκευσης των θεμάτων. Ο κ. Παρασκευής μεταφέροντας τεχνηέντως όσα λέγονται στα τοπικά πηγαδάκια στις συνεδριάσεις του Σώματος, ασκεί μια αντιπολιτευτική γοητεία που αρέσει στις μάζες.

Εκ του λόγου τούτου επικρατεί η άποψη κυρίως στη τοπική κοινωνία του Λαυρίου ότι είναι ο μόνος που κάνει αντιπολίτευση στο συντοπίτη του δήμαρχο. Οπότε στο σημείο αυτό πρέπει να του βγάλουν το καπέλο.

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα