25.5 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΙ ΣΠΑΤΑ-ΑΡΤΕΜΙΣ, ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ ΓΙΑ ΚΕΛ

ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΙ ΣΠΑΤΑ-ΑΡΤΕΜΙΣ, ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ ΓΙΑ ΚΕΛ

Άσχημα μαντάτα από Παλλήνη, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος, σε ερώτηση σχετικά με την πορεία του αποχετευτικού, έδωσε σιβυλλική απάντηση ως προς την πορεία των λυμάτων της δημοτικής ενότητας Παλλήνης και του νότιου τμήματος της δημοτικής ενότητας Γέρακα, με μόνο σίγουρο ότι δεν θα οδηγηθούν στην Ψυττάλεια.

Καίριο ερώτημα προς τα πού θα πάνε, με έτοιμο τον αποχετευτικό αγωγό με κατεύθυνση το Πλατύ Χωράφι; Παρά τους λεονταρισμούς των δήμων Σπάτων-Αρτέμιδας και Ραφήνας-Πικερμίου, που θεωρούσαν ότι θα παροχετευτούν στην Ψυττάλεια, υπάρχει ορατό ενδεχόμενο να δεχτούν και επιπλέον λύματα.

Επιβεβαιώνονται δυστυχώς οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν ότι όχι μόνο δεν υπάρχει πιθανότητα να πάνε τα λύματα των δύο δήμων στη Ψυττάλεια, αλλά ότι το Πλατύ Χωράφι θα δεχτεί και τα λύματα του νότιου τμήματος του καλλικρατικού δήμου Παλλήνης.

Τα πράγματα για τις νέες δημοτικές αρχές των δήμων Σ-Α και Ρ-Π, που βγήκαν με τη σημαία του κάθετου ΟΧΙ ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, γίνονται δυσκολότερα απ’ όσο προοιωνίζονταν, καθώς θα πρέπει όχι μόνο να ανασκευάσουν τη θεωρία τους σχετικά με την Ψυττάλεια, αλλά να αντιμετωπίσουν και τη νέα απειλή της όδευσης επιπλέον λυμάτων στο Πλατύ Χωράφι.

Το μόνο καλό στην όλη ιστορία είναι ότι ο αγωγός εκροής του πλεονάζοντος  επεξεργασμένου προϊόντος, που δεν θα χρησιμοποιείται για άρδευση, συναντά τον αγωγό του ΚΕΛ Κρωπίας-Παιανίας, οπότε δεν θα εκβάλλει στην Αρτέμιδα, όπως ήταν άλλωστε προγραμματισμένο.   

     

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα