23.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΙΘΑΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ...

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΙΘΑΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Αρκετά ονόματα της ανατολικής Αττικής πιθανά να βρίσκονται στις λίστες των κομμάτων, αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς να το πούμε με βεβαιότητα, καθώς σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε μαζί τους, κανείς δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε διέψευσε την πληροφορία. Άλλωστε όντως είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε ονοματολογία καθώς δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι κομματικοί συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν τη ψήφο του (κυρίαρχου;) λαού.

Με σχετική σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι ο Γιώργος Καραγκούνης, προσωπικός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, θα βρίσκεται στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ στη Περιφέρεια Αττικής και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση. Όσο για τον αντιπεριφερειάρχη αν. Αττικής Πέτρο Φιλίππου, αν και πολύ θα το ήθελε, δεν μπορεί να διεκδικήσει βουλευτική έδρα, καθώς η νομοθεσία δεν επιτρέπει σε εν ενεργεία αιρετούς της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης να ενταχθούν στα κομματικά ψηφοδέλτια.

Απ’ τη Ν. Δημοκρατία, αν και οι προσεχείς εκλογές ευνοούν μια ριζική ανανέωση των ψηφοδελτίων μέσω της λίστας, δεν φαίνεται πιθανή μία ευρεία ανανέωση με νέα (και ηλικιακά) πρόσωπα, αφού λείπει παντελώς το πολιτικό θάρρος προς τούτο (πάντα υπάρχει πιθανότητα διάψευσης του αναμενόμενου).  

Εν τούτοις όπως ψιθυρίζεται, εκτός των βουλευτών της Περιφέρειας Αττικής που εκπροσωπούν το κόμμα στη Βουλή, ενδέχεται να υπάρξει ένα ξεδιάλεγμα όσων έπονται, ώστε να συνταξιοδοτηθούν πρόσωπα μεγάλης κυρίως ηλικίας, παρά τις ψήφους που έλαβαν προ 6μήνου.

Ονόματα που ίσως δούμε στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. είναι των Νίκου Πέππα απ’ τα βορειανατολικά (Σταμάτα-Διόνυσος) αιρετός σε ΟΤΑ Α’ & Β’ βαθμού, Νεκτάριου Καλαντζή κομματικού στελέχους και αιρετού στα κεντρικά (Γέρακας-Παλλήνη), του Θανάση Αυγερινού η παρουσία του οποίου στο ψηφοδέλτιο θεωρείται σχεδόν βεβαία, του Γιώργου Χριστόπουλου τ. δημάρχου Ρ-Π στις Κυκλάδες.

Υπό σκέψη παραμένει ο πρώην διοικητής ΕΟΠΥΥ, δημοτικός σύμβουλος Ρ-Π Μάκης Βουδούρης, καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό όσο αφορά το σχήμα που θα κατεβάσει το ΠΑΣΟΚ (ένα ή δύο;) στην εκλογική διαδικασία.

Παρόλα αυτά πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα να ειπωθεί το οτιδήποτε με βεβαιότητα, καθώς η κατάσταση είναι ρευστή και όλα αλλάζουν απ’ τη μια στιγμή στην άλλη.

Το μόνο σίγουρο ότι για τρίτη φορά σε διάστημα ενός 8μήνου ο κυρίαρχος(;) λαός, οδηγείται σε μια εκλογική αναμέτρηση, με αμφίσημο αποτέλεσμα, καθώς τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται κυρίαρχος του εκλογικού παιχνιδιού, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα εξασφαλίσει την πρωτιά με δεδομένη τη σημαντική απώλεια των δυνάμεών του, όσο και η Ν.Δ. που παρά την μη αναμενόμενη αποδοχή που απολαμβάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθόλου βέβαια δεν φαντάζει η πρωτιά.

Και για τα δύο κόμματα, που όπως φαίνεται θα κατακτήσουν την πρώτη και δεύτερη θέση, ο αγώνας θα είναι σκληρός και για στη τελική κατάταξη θα μετρήσει πολύ το ποιος εκ των δύο αρχηγών θα κάνει τα λιγότερα επικοινωνιακά λάθη.     

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα