22.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΟΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ;

ΠΟΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ;

Ο καφές με μια κουταλιά βούτυρο αποτελεί τη νέα γευστική μόδα που προτείνεται το τελευταίο διάστημα και μάλιστα απέκτησε το παρατσούκλι καφές σφαίρα. Ο δημιουργός αυτού του ροφήματος είναι ο Αμερικανός επιχειρηματίας Ντέιβ Άσπρει, ο οποίος εμπνεύστηκε την δημιουργία της νέας γεύσης από ένα ταξίδι του στο Θιβέτ, όταν ένας ντόπιος του έδωσε να πιει τσάι, με βούτυρο από γιακ, για να πάρει δυνάμεις. Ο Ασπρει δοκίμασε να κάνει το ίδιο με τον καφέ και το αποτέλεσμα είναι ένα παχύ ελαιώδες ρόφημα που σου αφήνει μια γεύση καρύδας στον ουρανίσκο για πολύ ώρα.

Αυτή η γευστική απόλαυση του καφέ, όπως είναι φυσικό διχάζει τους διατροφολόγους σχετικά με την διατροφική αξία του νέου ροφήματος. Οι υπέρμαχοι του υποστηρίζουν ότι ο καφές με βούτυρο περιέχει συστατικά, όπως αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τον καρκίνο, καλή χοληστερίνη , βιταμίνη Κ2, λιπαρά οξέα ωμέγα -3, τα οποία βοηθούν την καλή λειτουργία  του εγκέφαλου, την αντοχή και το ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι, το σώμα χρησιμοποιεί τα κορεσμένα λίπη του βουτύρου ως καύσιμο για τον οργανισμό και μειώνει την αίσθηση της πείνας, υποστηρίζουν.

Οι πολέμιοι αυτής της συνήθειας φοβούνται ότι η μεγάλη κατανάλωση βουτύρου θα μπορούσε να ανεβάσει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Διευκρινίζεται δε ότι το ρόφημα μπορεί να δίνει ενέργεια σε αυτούς που ξοδεύουν αρκετή ενέργεια αλλά για όσους αγαπούν τη καθιστική ζωή, το ρόφημα θα προσθέσει περισσότερα λίπη στον οργανισμό τους.

Προσωπικά μου θύμισε τη μητέρα μου που με υποχρέωνε, όντας λιγόφαγη, να πίνω κάθε πρωί μια κούπα γάλα με μια κουταλιά βούτυρο μέσα. Την κατανάλωνα με το ζόρι κρατώντας τη μύτη μου, ομολογουμένως όμως με κρατούσε υπερδραστήρια και δεν μου πρόσθεσε ποτέ κιλά, προς μεγάλη απογοήτευση της μητέρας μου. Μήπως είναι καιρός να δοκιμάσω το καφέ σφαίρα;    

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα