19.8 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΕΔΣΝΑ;

ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΕΔΣΝΑ;

Την πλειοψηφία του ΕΔΣΝΑ κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να λυθούν τα χέρια της Ρένας Δούρου που εξ οφίτσιο κατέχει την προεδρία, για την εφαρμογή των σχεδίων της τόσο στη διαχείριση των απορριμμάτων, όσο και για την τύχη των έργων ΧΥΤΑ μέσω ΣΔΙΤ.

Έκπληξη βέβαια προκάλεσε το γεγονός μη συμμετοχής εκπροσώπου του μεγαλύτερου δήμου, της Αθήνας, στη Εκτελεστική Επιτροπή του οργάνου, αλλά και η ταυτόχρονη παρουσία νυν και πρώην δημάρχων Φυλής σ’ αυτό.

Δεν έλλειψε ωστόσο και το σασπένς απ’ την έντονη αντίδραση του Ανδρέα Βαρελά αντιδημάρχου Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων λόγω εκλογής του Σταύρου Ιατρού απ’ την παράταξη Ιωακειμίδη, που όπως καταγγέλλει δεν προέκυψε τυχαία.

Σύμφωνα με δήλωση του κ. Βαρελά, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του από την παράταξη λόγω της «προφανούς εμπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ στις εσωτερικές μας διαδικασίες με την επιλογή ψήφου στον Σταύρο Ιατρού, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μου από πριν ήταν συμφωνημένο, δείχνει ότι από την αρχή στόχος ήταν “ πλειοψηφία στην εκτελεστική του ΕΔΣΝΑ”».

Ο κ. Ιατρού πήρε 35 ψήφους έναντι 17 του κ. Βαρελά, ενώ ο δήμαρχος Σαρωνικού κ. Σωφρόνης που ήταν επίσης υποψήφιος, έλαβε 14 ψήφους.  

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα