26.1 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΡΑΦΗΝΑ: ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΗΣ – ΛΙΜΕΝΟΣ, ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

ΡΑΦΗΝΑ: ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΗΣ – ΛΙΜΕΝΟΣ, ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

Ζωντανή απόδειξη της καλής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ πόλης και λιμένα Ραφήνας, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, ένα περίπτερο. Μην εκπλήσσεστε! Γιατί το περίπτερο που πρόσφατα τοποθετήθηκε στη γωνιά του γηπέδου Ραφήνας «Παναγιώτης Σκούφος», έχει τη δική του μοναδική ιστορία, καθώς αποτελεί το happy end ενός πολυετούς προβλήματος ενός άλλου περιπτέρου – καταληψία πεζοδρομίου.

Εδώ και πολλά χρόνια λοιπόν το περίπτερο που βρίσκεται απέναντι απ’ το γήπεδο Ραφήνας, μπροστά απ’ το καφενείο Παπαθανασίου, είχε καταλάβει το πεζοδρόμιο και εμπόδιζε τη διέλευση των πεζών, που ήταν αναγκασμένοι να περπατούν στη μεγάλης κυκλοφορίας λεωφόρο Χρυσοστόμου Σμύρνης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους. Το πρόβλημα γινόταν εντονότερο καθώς το συγκεκριμένο σημείο διέσχιζαν καθημερινά εκατοντάδες παιδιά που πήγαιναν στα σχολεία τους (δημοτικό, γυμνάσιο, Λύκειο).

Πέρασαν πολλές δημοτικές αρχές, πολλαπλές θητείες Κεχαγιόγλου, θητεία Χριστόπουλου, με το περίπτερο παρά τα όσα υπόσχονταν, παρέμενε σταθερά στη θέση του.

Ώσπου μια μέρα, μετά από ενάμιση χρόνο θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής, ω! του θαύματος, σε χρόνο DT αποφασίστηκε το περίπτερο να μεταφερθεί απέναντι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη γωνιά του γηπέδου.

Ο χώρος ετοιμάστηκε αλλά η μεταφορά του περιπτέρου κόλλαγε, γιατί ήταν τόσο παλιό που αν το μετέφεραν θα διαλυόταν. Έτσι ξεκίνησε η αναζήτηση εξεύρεσης άλλου. Και τότε ως από μηχανής θεός ο ΟΛΡ θυμήθηκε ότι έχει στις αποθήκες του ένα περίπτερο που έκλεισε στη περιοχή ευθύνης του και αποφάσισε να το δώσει στο δήμο, που ήδη το τοποθέτησε στη θέση υποδοχής του.

Έτσι τελειώνει με happy end η ιστορία του περιπτέρου που εμπόδιζε την κυκλοφορία στο πεζοδρόμιο και η δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου παίρνει τα εύσημα απ’ τους πολίτες που επί χρόνια ‘’τρώγονταν’’ για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε.

Φασούλι το φασούλι που λένε, μαζεύει bonus αυτή η δημοτική αρχή, που έχει καταφέρει να κάνει πολλές, μικρές μεν, αλλά ανακουφιστικές στην καθημερινότητα του πολίτη επεμβάσεις, όπως  η προαναφερόμενη, το γκρέμισμα της ψησταριάς παλιάς ταβέρνας επί της λεωφ. Φλέμινγκ, η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου της οδού Αλεξίου, τα κολονάκια μπροστά στην τράπεζα στο Πικέρμι  κι άλλα που δε θυμόμαστε για την ώρα.

 

 

  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα