22.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΣΕ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ Ο ΚΟΥΒΑΡΑΣ ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΣΤΟΝ ΣΩΦΡΟΝΗ ΑΠΟ ΚΙΤΣΟ

ΣΕ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ Ο ΚΟΥΒΑΡΑΣ ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΣΤΟΝ ΣΩΦΡΟΝΗ ΑΠΟ ΚΙΤΣΟ

Ένα μήνα και κάτι μετά την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής του δήμου Σαρωνικού, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κουβαρά Γιάννης Κίτσος εκλεγόμενος για δεύτερη συνεχή θητεία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο ΄΄Παράκτιος΄΄, βάζει θετικό πρόσημο στο δήμαρχο Γιώργο Σωφρόνη για τη μέχρι τώρα άψογη συνεργασία και το ενδιαφέρον του για τον Κουβαρά, που η αδιαφορία της απελθούσας δημοτικής είχε οδηγήσει την πλειοψηφία των κατοίκων να ζητήσει την ένταξη του χωριού τους στη Λαυρεωτική.

Αίτημα ουσιαστικά ανέφικτο, που δείχνει όμως έμπρακτα την δυσφορία των κατοίκων για την άνιση μεταχείριση που υπέστησαν κατά το παρελθόν εν σχέση με τις νότιες δημοτικές κοινότητες του καλλικρατικού δήμου Σαρωνικού.

Σήμερα ωστόσο παίρνουν το αίμα τους πίσω, αφού ο Κουβαράς έχει ήδη έτοιμο τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό και περιμένει χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι συνδέσεις, εν σχέση με τις νότιες κοινότητες που επρόκειτο να συνδεθούν με Ψυττάλεια, προοπτική που σύμφωνα με ισχυρές ενδείξεις καταρρέει.

Αιτία της θετικής γνώμης του κ. Κίτσου για τον δήμαρχο, η τήρηση της προεκλογικής δέσμευσης περί αντιδημάρχων των δημοτικών κοινοτήτων, ώστε να μην υπάρχει η ιδιότυπη διαρχία – αρμόδιου αντιδημάρχου και προέδρου της τοπικής κοινότητας – που περισσότερο δημιουργούσε παρά έλυνε προβλήματα.

Επίσης θετική είναι η γνώμη που αποκόμισε απ’ την πρώτη θεματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σαρωνικού υπό τη νέα του σύνθεση, όπου έλειπαν οι έντονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος που κούραζαν και δεν βοηθούσαν καθόλου τη πολιτισμένη συζήτηση και γρήγορη ροή των θεμάτων της ημερησίας διάταξης.

Ο κ. Κίτσος δεν άφησε ωστόσο κανένα περιθώριο υποχώρησης από τη διεκδίκηση ίσης μεταχείρισης του Κουβαρά με τις άλλες δημοτικές κοινότητες, που στο παρελθόν έπαιρναν τη μερίδα του λέοντος.

Το καλό νέο της άριστης συνεργασίας με τη νέα δημοτική αρχή η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία που βρίσκονται αρκετά μακριά απ’ το χωριό και γίνεται με δημοτικά οχήματα, που αναδεικνύουν τον Κουβαρά τη μόνη ίσως περιοχή που δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στον τομέα αυτό, εν σχέση με άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν οξύτατο μάλιστα  πρόβλημα.

Μάλιστα επειδή τα σχολεία σχολούν την ίδια ώρα, έχει κανονιστεί να μεταφέρονται πρώτα οι μαθητές του δημοτικού, μετέπειτα του γυμνασίου και τελευταία του Λυκείου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος  η κόρη του παραμένει στο σχολείο μισή ώρα μέχρι να έρθει η σειρά του δικού της σχολείου.

Αναμονή που κατ’ εμάς όχι μόνο δεν δημιουργεί πρόβλημα, αλλά αντιθέτως δίνει στα μεγαλύτερα παιδιά επί πλέον ώρα χαλάρωσης και ελευθερίας από άλλες υποχρεώσεις τους.        

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα