11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ ΚΙΡΚΗ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΜΗΝΜΟΝΙΟ

Η ΚΙΡΚΗ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΜΗΝΜΟΝΙΟ

Ασημένια μου λαλιά, χρυσή μου βουβαμάρα (παροιμία)

Εκ των πραγμάτων αποδεικνύονται διαχρονικές οι σοφές ρήσεις των προγόνων μας. Αν είχαμε βγάλει το σκασμό (χρυσή βουβαμάρα) ίσως τα πράγματα στην εθνική οικονομία να μην είχαν φθάσει εδώ που έφθασαν. Τι θέλαμε τα περί Τιτανικού; Τι θέλαμε τη διαπίστωση ότι δεν υπάρχει σάλιο στα ταμεία; Τι θέλαμε τις απειλές για πιστόλια έτοιμα πάνω στο τραπέζι, όταν το πιστόλι μόλις το πιάσαμε στο χέρι μας αποδείχτηκε νεροπίστολο; Τι θέλαμε την αγνώστου προελεύσεως διαρροή που επέφερε τη γνωστή άνοδο των spreads σε δυσθεώρητα ύψη! Τι τα θέλαμε όλα τούτα, μου λέτε;

Άντε να μιλήσουμε τώρα που οι μπαμπούλες του διεθνούς οικονομικού επιτελείου μας επιβάλλουν σιωπή, που δεν αποδεικνύεται χρυσή βουβαμάρα, αφού μας διατάζουν πώς να πορευτούμε. Άντε τώρα εσύ φουκαρά χαμηλόμισθε και συνταξιούχε της πείνας, να βρεις λαλιά να διαλαλήσεις το δίκιο σου. Άλλοι φάγανε τον δημόσιο κορβανά κι εσύ καλείσαι για πολλοστή φορά να τον γεμίσεις. Μήπως για να τον ξαναδειάσουν οι επόμενοι; Υπάρχει δικαιοσύνη;  Υπάρχουν φυλακές;

Αν πεις για το ΝΔΤ!!! Άλλοι λένε καλώς να μας έλθει, μόνο έτσι θα βρούμε το βηματισμό μας ξανά. Άλλοι λένε ότι θα μας στραγγαλίσει και θα μας πεθάνει αργά και βασανιστικά, σαν αλάτι στις πληγές μας.

Ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα; Θα μάθουμε άραγε ποτέ, ώστε να μην ξαναπάθουν οι επόμενοι τα ίδια με μας; Επί του παρόντος τα κεφάλια μέσα, το διάλλειμα – των τελευταίων ετών ευφορίας – τέλειωσε.

Δεν φτάνουν όμως τα οικονομικά μας χάλια, να ‘σου απασφαλίζει  και ο Καλλικράτης! Καλλικράτης εδώ, Καλλικράτης εκεί, που ‘ναι ο Καλλικράτης; Τζογαδόροι κοντεύουμε να γίνουμε. Τι μια ψάχνουμε για μετρητά και την άλλη για την διοικητική μεταρρύθμιση.

Τι θα γίνει καλόπαιδα; Θα δούμε επιτέλους ολοκληρωμένο το σχέδιο; Αν παραβράσει το φαί χαλάει, κατά πως ξέρει η καλή νοικοκυρά. Εσείς δεν έχετε πάρει είδηση ότι το πράγμα παρατράβηξε και σε λίγο θα ξινίσει;

Άντε να περιμένουμε ακόμα μερικές μέρες, παρόλο που οι διαρροές κυβερνητικών στελεχών, έχουν φέρει ανακατωσούρες στα στομάχια μας. Λυπηθείτε τον κοσμάκη. Φτάνει πια το μαρτύριο της σταγόνας. Ήμαρτον πια!

                                                Κίρκη.

ΥΓ. Μεσ’ τη γενική κατήφεια είπα να διασκεδάσουμε λίγο αγαπητοί μου αναγνώστες, καθώς προβλέπω ότι με την επίσημη κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου για το σχέδιο Καλλικράτης, θα κλάψουν μανούλες. Τώρα αν είναι μανούλες αιρετών ή μανούλες πολιτών, δεν το ξέρω. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Υπομονή!    

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα