20.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ...ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ

ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ…ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ

Οι συχνοί εμπρηστικοί χαρακτηρισμοί του Πάνου Καμμένου με αφορμή τον πόλεμο μνημονιακών και αντι-μνημονιακών έχουν φέρει στα όριά τους αρκετούς βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ιδίως ο χαρακτηρισμός του κ. Καμμένου προς τους βουλευτές της ΝΔ “Εσείς στα τέσσερα”, αλλά και αρκετών βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ που ακολουθούν στους χυδαίους χαρακτηρισμούς τον αρχηγό τους έχουν προκαλέσει πολλές εντάσεις και αντεγκλήσεις στην βουλή και σε τηλεοπτικά πάνελ.

Χθες όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης αποφάσισε να τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Κάθε φορά που ένας βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. έλεγε ΝΑΙ στην Συμφωνία, στην ονομαστική ψηφοφορία του σιγοψιθύριζε “στα τέσσερα… και εσύ στα τέσσερα”. 

Οι περισσότεροι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ ψήφιζαν ΝΑΙ αποσβολωμένοι, καθώς η αντιμνημονιακή ρητορεία του κόμματος κατέρρευσε με πάταγο, ο Πάνος Καμμένος μοίραζε δεξιά-αριστερά υπουργικά χαμόγελα, και ο Παύλος ο Χαϊκάλης κοιτούσε με απλανές βλέμμα τον Μιχελογιαννάκη που αναρωτιότανε μήπως έχει διπολικό χαρακτήρα, καθώς είναι μεν κατά των μνημονίων υποστηρίζοντας την άποψή του με πύρινους λόγους, αλλά σε όποιο κόμμα και εάν πηγαίνει ψηφίζει μνημόνια.

Ο μόνος που αντέδρασε από τους ΑΝ.ΕΛ ήταν ο Χάρης Κάτανας, ο οποίος μη αντέχοντας τα βιτριολικά σχόλια του Άδωνι κινήθηκε απειλητικά εναντίον του εκστομίζοντας μνημονιακές…. πλέον βρισιές μιας και από χθες και οι ΑΝ.ΕΛ ανήκουν στο μνημονιακό μπλοκ. 

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν από την καταλυτική παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία με μια αποφασιστική κίνηση απέτρεψε τα χειρότερα. Μάλιστα φέρεται να είπε στο βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ να χαλαρώσει καθώς όπως είπε “πλέον μετά την σημερινή σας ψήφο δεν μας χωρίζει ουσιαστικά τίποτα”.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα