32.2 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΚΟΥΦΩΝ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΕ!

ΣΤΩΝ ΚΟΥΦΩΝ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΕ!

Παλεύει, δίνει μπουνιές στο μαχαίρι, είναι μαχητικός όσο κανείς, αλλά προπάντων λέει αλήθειες που δεν αρέσουν και κυρίως είναι πολιτικός νέας κοπής χωρίς πολιτικάντικα κόλπα ο Νεκτάριος Καλαντζής Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) και Δημοτικός  Σύμβουλος Παλλήνης.

Ο Νεκτάριος κολυμπά κόντρα στο ρεύμα όπως ακριβώς ο σολομός. Το ερώτημα είναι αν μπορέσει να φτάσει στον προορισμό του συσπειρώνοντας κοντά του μια ισχυρή πλειοψηφία, έχοντας όλο το παλαιό κατεστημένο απέναντί του. Μεγάλο του κατόρθωμα, αν αυτή του η στάση εκτιμηθεί απ’ τους ψηφοφόρους, που πλέον είναι περισσότερο ψαγμένοι από ποτέ.

Σήμερα μια ακόμα ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου με τις αλλαγές στον Καλλικράτη γράφει:  

”Σκέφτομαι ότι αν έμπαινε ηλικιακό όριο τα 50 έτη για όποιον θέλει να συμμετάσχει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (δήμαρχος, περιφερειάρχης, σύμβουλοι κλπ.) και με όριο τις δυο θητείες και αν έμπαινε ηλικιακό όριο για υπ. βουλευτή τα 65 χρόνια και με όριο τις δυο ολοκληρωμένες θητείες, τα πράγματα στη χώρα μας και στον τόπο μας, θα ‘ταν πολύ-πολύ καλύτερα.”

Μη το πολυσκέπτεσαι Νεκτάριε κι εγώ σκέπτομαι πόσο ωραία θα ήταν να περάσει η απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές (τι καλύτερο απ’ το να ψηφίζονται χώρια οι δήμαρχοι και χώρια οι δημοτικοί σύμβουλοι και να επικρατούν αυτοί που μαζεύουν περισσότερες ψήφους, άρα οι άριστοι κατά τη κρίση των δημοτών), αλλά πιστεύω ότι κι οι δυο μας ζούμε στο κόσμο μιας ουτοπίας που απέχει πολύ απ’ το να γίνει πραγματικότητα.

Γι’ αυτό και στους σημερινούς δήμους επικρατεί ένα κανονικό μπάχαλο, αφού έχει χαθεί η πλειοψηφία των δημάρχων στους περισσότερους εξ’ αυτών. Για να μη μιλήσουμε για τις συνηθισμένες συναλλαγές για εκλογή, παρά το δεδικασμένο του Δεκεμβρίου του 2016 που τις καταδικάζει.   

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα