19.5 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ “ΕΓΡΑΨΑΝ” ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΤΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ “ΕΓΡΑΨΑΝ” ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

Όταν σε μια βιβλιοπαρουσίαση συναντιούνται εκτός από τη συγγραφική ιδιότητα και αναμνήσεις μαθητικών χρόνων, τα αναμνηστικά δώρα που είθισται να ανταλλάσσονται αποτελούν σημείο αναφοράς κυρίως όταν δωρητής και λήπτης διακατέχονται από υψηλή πνευματική αισθητική.

Στη παρουσίαση του βιβλίου “Στη σκιά του Ποσειδώνα” του αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής Παναγιώτη Χατζηπέρου χθες Παρασκευή 3/2 στη Ραφήνα, συναντήθηκαν όλες οι προαναφερόμενες ιδιότητες μαζί κι έτσι τα δώρα που αντηλλάγησαν όχι μόνο “έγραψαν”, αλλά είναι και άξια ιδιαίτερου σχολιασμού.

Πρώτος ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης αιφνιδίασε ευχάριστα το παλιό συμμαθητή του στη σχολή Σπεστών, δίδοντάς του, εκτός απ’ το καθιερωμένο πια ορειχάλκινο κλαδάκι ελιάς σήμα κατατεθέν του δήμου, το ημερολόγιο των εφηβικών χρόνων του Τίτου Πατρικίου, ο οποίος ως παιδί φοίτησε στην Αναργύρειο Σχολή Σπετσών, της οποίας η λειτουργία διακόπηκε τα χρόνια της κατοχής.

Δεύτερος ο συμμαθητής του – συγγραφέας Παναγιώτης Χατζηπέρος όχι μόνο δεν υστέρησε  σε ευρηματικότητα του δώρου αλλά εντυπωσίασε και το ακροατήριο, καθώς δώρισε στον Δήμαρχο ένα καδράκι με την εικόνα μιας γελοιογραφίας ενός Αυστριακού σκιτσογράφου της εποχής που έγινε η ανταρσία του αντιτορπιλικού “Βέλος”, όπου εικονίζεται ο δικτάτορας Παπαδόπουλος ως κολοσσός της Ρόδου, με το αντιτορπιλικό “Βέλος” να προσκρούει στο ένα πόδι του αγάλματος προκαλώντας βαθιές ρωγμές.

Ωστόσο και οι δύο είχαν φροντίσει να μην αφήσουν κανένα παραπονεμένο αφού είχαν μικρά αναμνηστικά δωράκια για τους ομιλητές και βέβαια για τη Δ.Σ. του ΟΛΡ Κατερίνα Αδαμοπούλου, η οποία ως νέο-διορισθείσα στη θέση συγκέντρωσε πάνω της τα βλέμματα.

Διόλου απαρατήρητη δεν πέρασε φυσικά η φιλική ατμόσφαιρα που επικράτησε στην όμορφη σχεδόν οικογενειακή εκδήλωση, αφού όλοι όσοι μίλησαν απ’ το Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ Γιώργο Δουβίτσα μέχρι το συγγραφέα, το έκαναν από καρδιάς, πλην βεβαίως της Ελίνας Παπαθεοδώρου που διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα