26.8 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ: "FREE WIFI" ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΠ’ ΤΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ: “FREE WIFI” ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΠ’ ΤΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στην αποκάλυψη ότι το περίφημο “free wifi” που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε καν πρόβλεψη για τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις, αλλά ήταν μόνο εξοπλισμός για τα hot spot προχώρησε χθες Πέμπτη, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Μιλώντας στις εκπομπές «Τώρα» του ΣΚΑΙ  και «U» του STAR αναφέρθηκε στο έργο  ασύρματης – wifi πρόσβασης στο διαδίκτυο, έργο, που είχε εξαγγελθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, ότι θα υλοποιηθεί μέσω του προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση».

“Δεν προβλέπεται στο πρόγραμμα να υπάρχει τηλεπικοινωνιακή σύνδεση για το κάθε σημείο. Θα ήταν μόνο μια εγκατάσταση εξοπλισμού αν προλάβαιναν να την κάνουν που δεν θα λειτουργούσε”, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός.
“Το να πάμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα 14 εκατ. για να σκορπίσουμε 4000 σημεία εξοπλισμού, που δεν θα λειτουργεί και που δεν θα έχει και κανείς την ευθύνη του είναι θέμα”, τόνισε

Ο κ. Χρήστος Σπίρτζης επισήμανε ιδιαίτερα ότι επρόκειτο για μία εξαγγελία, η οποία αφενός μεν δεν είχε τις προϋποθέσεις υλοποίησης αφετέρου δε οδηγούσε σε αδυναμία απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων, με συνέπεια την κατασπατάληση πολύτιμων εγχώριων πόρων. Ο σχεδιασμός του έργου κάλυπτε μόλις για έξι μήνες ένα πολύ μικρό μέρος της επικράτειας, ενώ η προτεινόμενη λύση καλύπτεται τεχνολογικά ήδη από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 4ης γενιάς (4G).
“Μέσα σε αυτό το έργο δεν έχουν προβλεφθεί πού θα μπουν αυτά τα wifi spots για να  έχουμε ασύρματο ίντερνετ παντού, δεν έχει προβλεφθεί ποιος θα πληρώνει τις τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις και στην αρχή και στη συνέχεια, δεν υπάρχει υποδομή στο υπουργείο για να το παρακολουθήσει, δεν έχει ξεκαθαριστεί το θέμα των αδειών εγκατάστασης, δεν ξέρουμε ποιος θα πληρώνει τα λειτουργικά κόστη αυτού του έργου”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ακόμη ότι, με την ευκαιρία της νέας προγραμματικής περιόδου το Υπουργείο κάνει  ότι χρειάζεται, ώστε να προωθηθούν όσα είναι πραγματικά ώριμα έργα «Ψηφιακής Σύγκλισης», συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις
χρηματοδότησης και υλοποίησης και είναι χρήσιμα για τη λειτουργία του κράτους και την εξυπηρέτηση του πολίτη.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα