23.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑ“ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ” ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ: ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ & ΜΕΣΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ

“ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ” ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ: ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ & ΜΕΣΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ

Στην Κύπρο και συγκεκριμένα στον Δήμο Μέσα Γειτονιάς βρέθηκε ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης, μαζί με αντιπροσωπεία Αντιδημάρχων επί τη ευκαιρία του εκπαιδευτικού προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Χρυσοπράσινο Φύλλο».

Ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς Λεμεσού είναι αδελφοποιημένος με τον πρώην Δήμο Καλυβίων και νυν Δήμο Σαρωνικού από το 1999. Η επίσκεψη του Δημάρχου και της αντιπροσωπείας Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων αποσκοπεί στη δημιουργία εποικοδομητικών σχέσεων του Δήμου Σαρωνικού με όλους τους αδελφοποιημένους Δήμους. Πρόκειται για σειρά επαφών με τους Δημάρχους των πόλεων, οι οποίες εντάσσονται στο πρόγραμμα αδελφοποιήσεων, η οποία ξεκίνησε ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και πραγματοποιήθηκε  συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο του Δήμου Crispiano, κ. Vito Egidio Ippolito και τον Δήμαρχο του Δήμου Villa Castelli κ. Vitantonio Caliandro στην Ιταλία και συζητήθηκαν τρόποι διεύρυνσης της συνεργασίας των τριών Δήμων.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Δήμαρχο Μέσα Γειτονιάς Λεμεσού, κ. Δώρο Αντωνίου συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των αδελφοποιημένων Δήμων, ενδυνάμωση της φίλιας σχέσης και ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών σε κοινά θέματα που απασχολούν τους Δήμους.

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία του Δήμου συμμετείχε στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του προγράμματος «Χρυσοπράσινο Φύλλο», στο οποίο, μεταξύ άλλων,  συμμετέχει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων και το ΚΑ Δημοτικό Σχολείο Μέσα Γειτονιάς. Πρόκειται για ένα διακρατικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των παιδιών, στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 36 σχολεία από Ελλάδα και Κύπρο. Το πρόγραμμα στοχεύει στην επικέντρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε θέματα ενέργειας, εναλλακτικών πηγών, βιώσιμης ανάπτυξης, προβληματισμού και συνολικής ανάπτυξης οικολογικής συνείδησης και σεβασμού προς το περιβάλλον και το οικοσύστημα.

Οι μαθητές των δυο Δημοτικών Σχολείων παρουσίασαν τις εργασίες τους στην κοινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 12 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του κυπριακού δημοτικού σχολείου σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Την Παρασκευή, 13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου παρουσιάστηκαν οι εργασίες όλων τα των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των Διευθυντών των σχολείων, των εκπαιδευτικών, των Δημάρχων Σαρωνικού και Μέσα Γειτονιάς αλλά και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου Δρ. Κώστα Καδή.

Το πρόγραμμα αυτό, πέρα από τους καθαρά εκπαιδευτικούς σκοπούς, συμβάλλει στην ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας των μαθητών, γνωριμίας με την κοινή ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα των δύο χωρών και δίνει την ευκαιρία ευρύτερων συνεργασιών ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Σωφρόνης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και φυσικά τους μαθητές για την άψογη διοργάνωση και δεσμεύτηκε για την από πλευράς Δήμου περαιτέρω ενίσχυση της κοινής αυτής δράσης, προσβλέποντας στη δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα «Χρυσοπράσινο Φύλλο» περισσότερων σχολείων από τον Δήμο Σαρωνικού. «Με γέφυρα επικοινωνίας το πρόγραμμα συνεργασίας των σχολείων μας, έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά με τους ομογενείς Κυπρίους συμπατριώτες μας, να αναπτύξουμε νέες δράσεις και συνεργασίες».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα