20.5 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑAΡNHTIKH Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

AΡNHTIKH Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

Μετά την τεράστια απήχηση που είχε στην κοινή γνώμη το σχόλιο ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ και τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε εκφράζοντας ευαρέσκεια, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας ο Δαμιανός Φαφούτης της μείζονος και η Αμαλία Τόκα επικεφαλής παράταξης της μειοψηφίας, πάλεψαν για να μεταπείσουν τη δημοτική αρχή απ’ την υπερψήφιση του εν λόγω θέματος.

Φυσικά μειοψήφησαν, καθώς όπως φάνηκε τα πάντα είχαν μελετηθεί και προαποφασιστεί. Ας θυμηθούμε ότι παρά την υπόδειξη του κ. Δαμιανού να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό η μεγάλη αίθουσα που υπάρχει στο παλιό δημοτικό του συνοικισμού της Ραφήνας, δίπλα στη βιβλιοθήκη, σκόνταψε στον συν-δήμαρχο κ. Μπουρνούς, ο οποίος αντέτεινε ότι η αίθουσα κρατιέται ελεύθερη καθώς υπάρχει ζήτηση απ’ τα κόμματα(!) και μάλιστα απευθύνθηκαν στην κ. Τόκα που είχε ζητήσει χώρο για παρόμοια χρήση που δεν υπήρχε και αναγκάστηκε  να χρησιμοποιήσει σχολική αίθουσα εκδηλώσεων.

Παρότι και η κ. Τόκα είπε ότι για τη χρήση δημοτικών χώρων προηγείται η κάλυψη των δημοτικών αναγκών, (που προσυπέγραψε κι ο κ. Δαμιανός) και μετά όλων των άλλων συλλογικών ή κομματικών τοιούτων, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας κι ο γραμματέας του Δ.Σ. κ. Βασιλόπουλος υπερψήφισαν.

Μόνο ο κ. Τσαλαπατάνης μειοψήφησε με τους δύο προαναφερόμενους, καταθέτοντάς ως συνήθως την πάγια θέση του ΚΚΕ ότι τέτοιες δομές πρέπει να της στηρίζει η κεντρική διοίκηση.

Κρίνουμε αναγκαίο να δημοσιοποιήσουμε την ενδιαφέρουσα άποψη που διατύπωσαν φίλοι μας απ’ το Πικέρμι, που είπαν ότι υπάρχει απεριόριστος χώρος προς χρήση στο δημοτικό σχολείο Πικερμίου, όπου στεγάστηκε πρόσφατα το κοινωνικό ιατρείο.

Και για να προκαταλάβουμε την απάντηση του συν-δημάρχου περί δήθεν διαχωρισμού των κοινωνικών υπηρεσιών σε Ραφήνα και Πικέρμι, να πούμε ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης, οι φτηνές δικαιολογίες δεν περνούν απαρατήρητες, απλά ενισχύουν την υποψία ότι κάτι άλλο κρύβεται από πίσω. 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα