18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑλλεργία προκαλεί στο δήμαρχο Ρ-Π οποιαδήποτε κριτική ιδίως απ' την αντιπολίτευση του...

Αλλεργία προκαλεί στο δήμαρχο Ρ-Π οποιαδήποτε κριτική ιδίως απ’ την αντιπολίτευση του Δ.Σ.!

Ο ουδέτερος παρατηρητής που παρακολουθεί την κόντρα μεταξύ του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνού, με τον δημοτικό σύμβουλο της ελάσσονος μειοψηφίας Σπύρο Κάρλο, καταλαβαίνει ότι ο κος Μπουρνούς δεν αισθάνεται τόσο σίγουρος για το νόμιμο των αποφάσεών του όσο θέλει να δείχνει. Ακόμη δείχνει να τον ενοχλεί τα μάλα η αντιπολίτευση που του ασκείται, ακόμα κι αν δεν είναι επίσης βασισμένη σε στοιχεία που μπορούν να κλονίσουν την δήθεν αυτοπεποίθηση του δημάρχου και να του επιβάλουν σιωπή, την οποία διατηρεί (ο δήμαρχος) σε τεκμηριωμένες τοποθετήσεις.

Για των λόγων το αληθές η τοποθέτηση του κου Κάρλου σχετικά με το περίπτερο ανταποδοτικής ανακύκλωσης στο Πικέρμι που ακολουθεί:

«Τιμητής των πάντων και υπερασπιστής της…. νομιμότητας πασχίζει να εμφανίζεται ο κ. Μπουρνούς αλλά οι πράξεις του δεν αφήνουν αμφιβολία για το πραγματικό του χαρακτήρα. Στα παλαιότερα των υποδημάτων του για συνεχόμενη φορά οι διαδικασίες, οι θεσμοί και οι κανόνες της Αυτοδιοίκησης. Έσπευσε να στήσει το Κιόσκι Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην πλατεία Μιλτιάδη Έβερτ στο Πικέρμι, αποφασίζοντας και διατάζοντας, χωρίς να περιμένει τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδριάζει την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου. Πρόταση μου να μη γίνονται Συνεδριάσεις να καταργήσουμε Επιτροπές και Συμβούλια και σε 33 μήνες από τώρα ραντεβού στις κάλπες!»

Και η απάντηση του κου Μπουρνούς:

«Ο κ. Κάρλος παντελώς απών για μεγάλο χρονικό διάστημα από κάθε αυτοδιοικητική διαδικασία, μετά το πέρας του θέρους προσπαθεί ματαίως να βρει πεδίο αντιπαράθεσης για να αποτυπώσει την ύπαρξη του, αλλά τον πληροφορώ ότι το θέμα της ανακύκλωσης, δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, τουλάχιστον στην συνείδηση των πολιτών.

Ο Δήμαρχος υλοποιεί σταθερά την ψηφισμένη απόφαση συνεργασίας με την εταιρεία ανταποδοτικής ανακύκλωσης Texan και η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που έχει προηγηθεί καλύπτει τη νομιμότητα εγκατάστασης.

Εκ περισσού έρχεται το θέμα στο Συμβούλιο, περισσότερο ως επικαιροποίηση μιας ήδη υπογραφείσας συμφωνίας.

Ας συνεχίσει λοιπόν ο κ. Καρλος το ανέμελο σεργιάνι του για να ανεβάζει φωτογραφίες δήθεν στήριξης μιας κοινωνίας που τον έχει καταγράψει ήδη σε ειδικά κατάστιχα για την μικροπολιτική προσέγγιση παραφιλολογικών ευρημάτων του».

Κι η ανταπάντηση του κου Κάρλου:

«Τι σχέση έχει η συμφωνία συνεργασίας με την Εταιρεία με το που, πως, και κυρίως πότε τοποθετήσατε το κιόσκι στην πλατεία Μιλτιάδη Έβερτ στο Πικέρμι;

Έχετε χάσει την ψυχραιμία σας και δεν ξέρετε τι γράφετε…»

Το σίγουρο είναι ένα: Τουλάχιστον ένας δημότης τόλμησε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την παράτυπη κοπή της μανόλιας, εδώ, ενώ τα υπόλοιπα έπονται.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα