20 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΔήμος Παιανίας: Σύσσωμη η μειοψηφία αγνοεί το γεγονός ότι οι δημότες ψήφισαν...

Δήμος Παιανίας: Σύσσωμη η μειοψηφία αγνοεί το γεγονός ότι οι δημότες ψήφισαν Δήμαρχο τον Μάδη

Απτό παράδειγμα των αποτελεσμάτων της απλής αναλογικής, που πέρασε η προηγούμενη κυβέρνηση Σύριζα, στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και των δυσκολιών που παρουσιάζει η έλλειψη απόλυτης πλειοψηφίας στην παράταξη που κέρδισε το δήμο στην επαναληπτική ψηφοφορία την δεύτερη Κυριακή, είναι ο Δήμος Παιανίας!

Στον Δήμο Παιανίας λοιπόν σύσσωμη η μειοψηφία, επέλεξε να εφαρμόσει την απόλυτη αντιπολίτευση, η οποία ουσιαστικά εμποδίζει την λειτουργία του δήμου, αγνοώντας ότι αυτή η πρακτική «κτυπά» ευθέως τους πολίτες κι όχι τη δημοτική αρχή Μάδη.

Κι όλα αυτά γιατί σύσσωμη η αντιπολίτευση – εδώ δεν χωρά πλέον η λέξη μειοψηφία, που σημαίνει παλεύω για το καλό των συμπολιτών μου κι όχι εκδικητικά εναντίον τους επειδή επέλεξαν δήμαρχο που δεν είναι αρεστός στους αποτυχόντες να κερδίσουν την κακώς εννοούμενη εξουσία – δεν μπορεί να δεχτεί ότι δεν έχει καταφέρει να καταθέσει εναλλακτική πρόταση για τη μη αύξηση των δημοτικών τελών, που έφερε η δημοτική αρχή Μάδη για να μπορέσει να σταθεί γερά στα πόδια της η οικονομική υπηρεσία του δήμου που διοικεί.

Αποτέλεσμα της λανθασμένης αυτής τακτικής ο δήμος να μην έχει ακόμα εγκεκριμένο προϋπολογισμό. Συνυπεύθυνη αυτού του αλαλούμ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία ναι μεν απέρριψε δύο φορές τις μη επαρκώς τεκμηριωμένες εναλλακτικές προτάσεις της αντιπολίτευσης, χωρίς ωστόσο να προβεί «στο τράβηγμα του αυτιού» όσων θεωρούν ελαφρά τη καρδία ότι μπορούν να σταματούν την λειτουργία του δήμου τους.

Γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά και τη λειτουργία δήμων, που οι εκεί μειοψηφίες ναι μεν δεν χαρίζονται στη δημοτική αρχή, αλλά ποτέ δεν φτάνουν στο σημείο να ενεργούν εναντίον των συμπολιτών τους, είτε από άγνοια, είτε ακόμα χειρότερο από μένος εναντίον ενός δημάρχου που στην απλή γλώσσα του λαού «δεν γουστάρουν», μη συγχωρώντας τους δημότες που τον εξέλεξαν, τους οποίους εκδικούνται εμποδίζοντας την δημοτική αρχή να κυβερνήσει.

Έτσι κι αλλιώς ο Ισίδωρος Μάδης θα παραμείνει δήμαρχος επί μια 4ετία το θέλουν ή όχι κι αν πιστεύουν ότι καταστρέφοντας με την αλλόκοτη πρακτική τους την λειτουργία του δήμου, ουσιαστικά καταστρέφουν την ομαλή λειτουργία του Δήμου, δηλαδή τους συμπολίτες τους.

Απορίας άξιο πως άνθρωποι που έχουν εμπειρία διοίκησης ως πρώην δήμαρχοι, αφήνονται έρμαια τέτοιων πρακτικών, όταν επί προσθέτως έχουν γευτεί κι οι ίδιοι την έκπτωσή τους απ’ το δημαρχιακό θώκο με την καταψήφισή τους στις εκλογές, είτε ως πρώην, επιτυχημένοι όπως αποδείχτηκε μετέπειτα, δήμαρχοι που όμως δεν έπεισαν τους εκλογείς τους, είτε ως τέως αποτυχημένοι που ορθώς έχασαν.

Δυστυχώς το παράδειγμα της Παιανίας δείχνει σε όλο του το μεγαλείο ότι ο ψηφοφόρος θα πρέπει να ψηφίζει με σοβαρότητα τους εκπροσώπους του, οι οποίοι στις πλείστες των περιπτώσεων δεν αξίζουν να βρίσκονται στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου όντας τελείως αδαείς της νομοθεσίας που διέπει το θεσμό κι ως εκ τούτου δεν μπορούν ν΄ αρθρώσουν λόγο και προτάσεις.

Ελπίζουμε σύντομα και με την παρέμβαση της Αποκεντρωμένης, το κλίμα που επικρατεί στο Σώμα της Παιανίας ν’ αλλάξει ώστε ο δήμος να προχωρήσει και όταν έρθει ο καιρός ο Μάδης θα κριθεί για όσα σωστά ή όχι έπραξε. Ως τότε θα πρέπει να κυβερνήσει για να μπορέσει να κριθεί χωρίς να ταλαιπωρούνται οι δύο κοινότητες, Παιανία και Γλυκά Νερά, από μια εκδικητική και κακή αντιπολίτευση.

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα