18.6 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΈκλεισε η πρόσβαση αυτοκινήτων στο Πάρκο Σχινιά / Αντίδραση Α. Ρέρρα

Έκλεισε η πρόσβαση αυτοκινήτων στο Πάρκο Σχινιά / Αντίδραση Α. Ρέρρα

Μετά τον καθαρισμό του Πάρκου Σχινιά οι υπεύθυνοι του φορέα προστασίας έκλεισαν την πρόσβαση αυτοκινήτων εντός του Πάρκου, με αποτέλεσμα όσοι θέλουν να επισκεφτούν την όμορφη παραλία πρέπει να την πλησιάσουν με τα πόδια, αφού αφήσουν τ’ αυτοκίνητά τους στο υπάρχον πάρκινγκ.

Ένα απαραίτητο μέτρο για τη διάσωση του πευκοδάσους, όμως όπως συμβαίνει συνήθως υπάρχει κι η άλλη πλευρά όπως την εκφράζει ο γιατρός Αλέξανδρος Ρέρρας, δημοτικός σύμβουλος μείζονος μειοψηφίας Μαραθώνα στο προσωπικό του λογαριασμό στο FB όπου επισημαίνει:

«Έκλεισαν την πρόσβαση του κόσμου στον Σχοινιά. Απίστευτη ταλαιπωρία για τους λουόμενους. Καμία πρόβλεψη για ΑΜΕΑ, ευάλωτες ομάδες, εγκύους.
Διαβάζω το με αρ. πρωτ. ΕΞ/ΜΑΡ/2445 του κ Γ. Λυριντζή, προέδρου του φορέα διαχείρισης του πάρκου, όπου στηριζόμενος στο Προεδρικό Διάταγμα ( ΦΕΚ 395 Δ/03.07.2000,αΡ.3 ΠΑΡ.iii, Ζώνη Α3, εδ.6) , απαγορεύει την διέλευση και την στάθμευση μηχανοκινήτων τροχοφόρων εντός του πευκοδάσους. Και αποκρύπτει επιμελώς και εκ του πονηρού, ότι το ίδιο ακριβώς άρθρο, επιτρέπει την κίνηση ελαφρών οχημάτων για την μεταφορά των λουόμενων από τις θεσμοθετημένες θέσεις PARKING, στην παραλία.
Έτσι ο κ. Λυριντζής, αντί να δημιουργήσει τις προβλεπόμενες υποδομές για να χαρεί ο επισκέπτης το πάρκο, συνεπικουρούμενος από την Δημοτική Αρχή, έρχονται να διαλύσουν την τοπική τουριστική οικονομία του Μαραθώνα.
Επιπλέον όλος αυτός ο κόσμος, μην έχοντας πρόσβαση στον Σχοινιά, θα οδηγηθεί στις παραλίες της Νέας Μάκρης, επιβαρύνοντας ακόμη πιο πολύ τους μόνιμους κατοίκους της.
Κάποιος από την Δημοτική Αρχή, που θα αναλάβει την ευθύνη παραιτούμενος, υπάρχει;
Ο Δήμαρχος θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ζητήσουμε δικαστική προστασία από τις καταστροφικές αποφάσεις του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου;»

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα