23.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΗ φύση προστάτεψε αυτά που δεν μπόρεσαν οι καθ’ ύλη υπεύθυνοι της...

Η φύση προστάτεψε αυτά που δεν μπόρεσαν οι καθ’ ύλη υπεύθυνοι της Ραφήνας

Πριν χρόνια ο τοπικός σύλλογος στον Νηρέα έφτιαξε όμορφα οικολογικά καλάθια απορριμμάτων συμβατά με το περιβάλλον και τα τοποθέτησε στην παραλία «Μαρίκες». Τα καλάθια αυτά με την καλόγουστη ξύλινη περίμετρο και την πλαστική σακούλα εντός τους, χρησίμευαν για τη συλλογή σκουπιδιών των λουόμενων. Βέβαια ο καθαρισμός τους επαφίετο στους καθ’ ύλην υπευθύνους προς τούτο, που δεν ήταν βέβαια τα μέλη του συλλόγου.

Αυτά όσον αφορά την ημέρα, γιατί δυστυχώς , σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες που συλλέξαμε από κατοίκους, τη νύχτα τα ξύλα των καλαθιών χρησίμεψαν για το άναμμα φωτιάς ανεγκέφαλων πολιτών – μικρών ή μεγάλων λίγη σημασία έχει – που έκαναν νυχτερινά πάρτι στην παραλία.

Κατ’ αυτό το τρόπο σιγά-σιγά τα καλάθια αυτά εξαφανίστηκαν, με μόνο «επιζώντα» ένα που προστατεύτηκε απ’ την μητέρα φύση. Η χαρακτηριστική χτεσινή εικόνα δείχνει την σωτήρια επέμβαση της φύσης από κλαδιά που έχουν «αγκαλιάσει» προστατευτικά το καλαθάκι.

Έτσι το οικολογικό καλαθάκι απορριμμάτων παραμένει ως μνημείο ανθρώπων που σέβονταν το περιβάλλον, αλλά κι αυτών που οδήγησαν τ’ αδέλφια του στη λεηλασία και τον αφανισμό, αλλά και των υπευθύνων προστασίας των κοινόχρηστων χώρων, που επέτρεψαν τόσο στους βάνδαλους να δράσουν ανενόχλητοι, όσο και ευτυχώς στη μητέρα φύση να προστατέψει αυτό το ένα και μοναδικό.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα