18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΗ Οικονομική Επιτροπή καίει αντιδημάρχους στη Ραφήνα; – Γιατί ο δήμαρχος δεν...

Η Οικονομική Επιτροπή καίει αντιδημάρχους στη Ραφήνα; – Γιατί ο δήμαρχος δεν προΐσταται της Ο.Ε.;

Το κουστουμάκι της αντιδημαρχίας αποδεικνύεται στενό για τον Παύλο Μπατάλη, μετά από δύο παραιτήσεις που έχει στο ενεργητικό του ως έμμισθος αντιδήμαρχος. Τη πρώτη φορά που ανέλαβε αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Χριστόπουλου, αναγκάστηκε να παραιτηθεί πριν κλείσει καλά-καλά δυο μήνες απ’ την ανάληψη των καθηκόντων του, μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε για την αντιμισθία που δικαιούτο κι ήταν πολύ βαριά για τον δημοτικό κορβανά.

Σήμερα επί δημαρχίας Μπουρνούς, έρχεται η δεύτερη παραίτηση Μπατάλη πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του δημάρχου στην απόφαση για ανάθεση καθηκόντων έμμισθου αντιδημάρχου στο πρόσωπό του, με αρμοδιότητα μάλιστα στην Οικονομική διαχείριση του δήμου.

Οι προσωπικοί λόγοι όπως λέγεται που ανάγκασαν τον κο Μπατάλη να παραιτηθεί δεν υπήρχαν πριν αποδεχτεί τη θέση; Εμφανίστηκαν λίγες μέρες μετά; Περίεργο δεν είναι; Μήπως και σ’ αυτή την περίπτωση έπαιξε ρόλο η αντιμισθία ή όπως ψιθυρίζεται ευρέως η ανάληψη διαχείρισης της Οικονομικής Επιτροπής και των ευθυνών που εξ’ αυτής πηγάζουν;

Μήπως το φορτίο της Οικονομικής Διαχείρισης του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου έπεσε πολύ βαρύ στις πλάτες του κου Μπατάλη;

Να σημειωθεί ότι ο κος Μπατάλης ως έγκριτος οικονομολόγος έχει πλήρη επίγνωση των καθηκόντων που του ανατέθηκαν, αλλά και των ευθυνών που απορρέουν απ’ αυτά, κυρίως αν δεν είναι αυτός που εν λευκώ θα διαχειρίζεται τα οικονομικά του δήμου, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Για όσους δεν γνωρίζουν να ενημερώσουμε ότι η οικονομική επιτροπή είναι συλλογικό όργανο, αρμόδιο για τον έλεγχο και την παρακολούθηση της οικονομικής λειτουργίας του δήμου και γι’ αυτό το λόγο στην επιτροπή αυτή προΐστανται οι δήμαρχοι που έχουν και τη συνολική διοίκηση του δήμου.

Ερώτημα γιατί ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου δεν προΐσταται της Ο.Ε. του δήμου που διοικεί; Γιατί παραχωρεί μια τόσο σημαντική θέση σε αντιδημάρχους; Κρύβει ή φοβάται κάτι; Κοινώς φυλάει τα νώτα του;

Νέος αντιδήμαρχος ο Παναγιώτης Γαβριήλ

Σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος ο δήμαρχος «Ορίζει έμμισθο Αντιδήμαρχο Οικονομικής Διαχείρισης του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου τον κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΑΒΡΙΗΛ και του μεταβιβάζει καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες:

  • Τη διαχείριση των θεμάτων της Οικονομικής Υπηρεσίας κλπ.»

Σε μας δεν απομένει παρά να ευχηθούμε καλή τύχη στον Παναγιώτη Γαβριήλ. Σιδεροκέφαλος στα νέα του θεσμικά καθήκοντα.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα