17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΌταν μαλώνουν τα βουβάλια στο βάλτο (Ραφήνα)…

Όταν μαλώνουν τα βουβάλια στο βάλτο (Ραφήνα)…

Πόλη-λιμάνι η Ραφήνα! Αντί όμως να ευημερεί όπως όλες οι πόλεις-λιμάνια παγκόσμια, υποβαθμίζεται κι αυτοί που πληρώνουν το μάρμαρο αυτής της υποβάθμισης είναι οι μόνιμοι κάτοικοι. Όλη αυτή η δυσάρεστη κατάσταση οφείλεται κυρίως στην, εδώ και 10ετίες, διαμάχη των διοικήσεων του δήμου να μη δέχονται την ύπαρξη ενός λιμανιού που όλο και γιγαντώνεται με τα χρόνια.

Αποτέλεσμα τούτου η άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία των κατοίκων που ζουν σε μια πόλη όπου το οδικό της δίκτυο έχει μείνει στάσιμο απ’ τα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Κακές πολιτικές όλων των διοικήσεων του π. δήμου Ραφήνας και νυν δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, έχουν φέρει το όλο σύστημα στα όριά του.

Επιτέλους ένας από μηχανής θεός, είναι απαραίτητος όσο ποτέ ως μεσολαβητής, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή αρμονικής συνύπαρξης λιμένος-πόλης. Οι «παληκαριές» της δημοτικής αρχής Μπουρνούς-Βασιλόπουλου με αυθαίρετες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλ’ αντίθετα επιτείνουν μια χρόνια διαμάχη που πρέπει πάραυτα να λυθεί με το καλύτερο αποτέλεσμα για την τοπική κοινωνία, που συνθλίβεται απ’ τον καυγά των δύο θεσμών, όπως τα βατράχια στο βάλτο γνωστής ρήσης.

Κι όπως πάντα οι υπεύθυνοι των δύο θεσμών, Γκικάκη – Μπουρνούς, κονταροχτυπιούνται μέσω FB.

Ακολουθεί ανάρτηση της Δ.Σ. ΟΛΡ κας Γκικάκη στην σελίδα της στο FB:

«ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ!

Και μετά θα αναρωτιόμαστε όλοι ποιοι θα φταίνε σε περίπτωση που συμβεί έκτακτο γεγονός και καούμε όλοι στο λιμάνι! Δείτε στις φωτο, το λιμάνι αυτή τη στιγμή μετά την πρωτοβουλία του Δημάρχου όπου, χωρίς καμία προειδοποίηση, έκλεισε την δεύτερη έξοδο του λιμένα με το “έτσι θέλω”!!

Το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει ο Δήμαρχος είναι τεράστιο και δυστυχώς για όλες αυτές τις ενέργειες δεν υπήρξε καμία ενημέρωση και καμία συνεργασία προκειμένου να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι!

Υπάρχουν πολίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στο λιμάνι και επιβάτες (Έλληνες και τουρίστες) που επέλεξαν το λιμάνι της Ραφήνας για να μετακινηθούν από το λιμάνι της Ραφήνας και δυστυχώς βρήκαν έναν αφιλόξενο Δήμαρχο να τους κλείνει την έξοδο!

Η ασφάλεια όλων μας είναι πρωταρχικό μας μέλημα και η επιπολαιότητα των διοικούντων της πόλης προκειμένου να εξυπηρετήσουν επιχειρηματίες για ψηφοθηρικούς λόγους δεν θα περάσει έτσι!

Συγχαρητήρια

κύριοι!»

Απάντηση Μπουρνούς στα σχόλια

«Ο Δήμαρχος δεν έχει δημιουργήσει προβλημα. Η απόφαση είναι του Δημοτικού συμβουλίου.

Επίσης η κυκλοφοριακή μελέτη του λιμένα δεν περιλαμβάνει για τους χρήστες του το οδικό δίκτυο της πόλης, παρά μόνο τις οδούς Μαντικα, Ευβοϊκου και Φλέμινγκ.

Όμηροι δεν ειμαστε.

Οπως το λιμάνι πεζοδρομησε μια λωρίδα κυκλοφορίας του – και πολύ καλως εκανε- έτσι και το δημοτικό συμβούλιο έχει δικαίωμα να παίρνει αντίστοιχες αποφάσεις.

Και μάλιστα απόλυτα νόμιμες.

Επίσης αν έχετε διαφωνιες υπάρχει ο θεσμικός τρόπος να τις εκφράσετε.

Το fb δεν μετράει

Δωστε στη δημοσιότητα την κυκλοφοριακή μελέτη του λιμένα και τότε θα μάθουν οι πολίτες ποιος έχει δίκιο».

Συνέχεια από Γκικάκη

«Evangelos Bournous Εντός της κυκλοφοριακής μελέτης του λιμένα περιγραφεται η διαδρομη που έκλεισες! Μπορεις να την αναζητησεις στα αρχεια τπυ Δήμου! Έχει κατατεθει από το 2010!!!!»

Κι η αντιπαράθεση συνεχίζεται μέσω σχολίων, πράγμα που υποβαθμίζει τους υπευθύνους και των δύο θεσμών.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα